REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spartus oro užterštumo didėjimas žiemą ilgina smogo trukmę daugelyje Pietų Azijos teritorijų, teigia mokslininkai ir pareigūnai, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Oro temperatūra Bangladeše, Indijoje ir Nepale staiga nukrito, o smogo ir rūko debesys susikaupę jau kelias dienas.

REKLAMA

Dėl prasto matomumo daugelis lėktuvų skrydžių ir traukinių maršrutų atidėti.

Ekspertai teigia pastebėję, jog smogas pastaruosius kelerius metus Indo–Gango lygumoje yra suintensyvėjęs, kas daro vis didesnį poveikį aplinkai.

„Nuo 1990-ųjų dienų, kai Šiaurės Indiją gaubia smogas, vis daugiau“, – sakė Indijos meteorologijos departamento atstovas.

Nepalo hidrologijos ir meteorologijos departamento generalinis direktorius Keshav Prasad Sharma pritarė, jog smogo su Indija besiribojančiose Nepalo lygumose klausimas tampa vis svarbesnis.

REKLAMA
REKLAMA

„Prieš dešimt metų rūkas nebuvo toks tirštas ir nesitęsdavo taip ilgai, kaip šiomis dienomis, – teigė K. P. Sharma. – Nors dešimt metų yra per trumpas laikas statistikai, vis dėlto šiuo metu tai – vienas svarbiausių klausimų“.

Mokslininkai taip pat tiria, ar pakitusios oro sąlygos gali būti susijusios su sveikatos problemomis. Pasak medicinos ekspertų, mirtys ir ligos dažnai yra susijusios su kvėpavimo negalavimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų