REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Galbūt lengvo pop stiliaus baladės tradiciškai dominuos nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje ir šiais metais, tačiau greta tokių dainų kaip visuomet bus gerokai sunkesnės muzikos. Pavyzdžiui, roko ir metalo. Vieni iš sunkiojo roko atstovų šiais metais yra kauniečių grupė „Thundertale“, kuri su „Heroes, Arise!“ daina jau įtraukta į oficialų sausio 5 d. paskelbtų dalyvių sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais kartu su Kristina Navickaite-Tina televizijos projekte „Žvaigždžių duetai“ iki pusfinalio nukeliavusiems rokeriams tai bus pirmoji nacionalinė „Eurovizijos“ atranka. Duodamas interviu telefonu Balsas.lt žurnalistams grupės lyderis Laurynas Baškys apie dainą ir patį pasirodymą kalbėjo nedaug, tačiau pažymėjo, kad grupė nori pristatyti savo šalį Europai kaip stiprių ir vieningų žmonių kraštą.

REKLAMA

Grupei tai bus pirmas bandymas nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Kas lėmė apsisprendimą pagaliau sudalyvauti?

Tiesiog ankstesniais metais visuomet būdavome pakankamai užsiėmę, nebūtume galėję tam skirti tiek laiko, kiek reikėtų. Šiais metais esame šiek tiek laisvesni, be to turėjome kūrinį, kuris mūsų manymu, gali atstovauti šalį. Dėl to nusprendėme pasiruošti ir pasiūlėme savo dainą Nacionalinei atrankai.

Pati daina „Heroes, Arise“ sprendžiant iš pavadinimo bus tai ką jūsų grupė daro geriausiai, t.y. patriotinio roko stiliaus dainos anglų kalba.

REKLAMA
REKLAMA

Dainos mes dar niekur nepublikavome ir kol kas komentuoti galiu labai trumpai. Niekur nuo savęs mes nepabėgsim, nesirengiame to daryti nei stiliaus, nei tematikos atžvilgiu. Konkurse norime parodyti save ir savo šalį taip, kaip tai darome visuomet, kaip geriausiai mokame. Todėl jaučiamės užtikrintai. Aš manau, kad kiekvienas atlikėjas eidamas į kokį nors konkursą neturėtų būti kitoks, nei jis paprastai yra. Tai, ką atlikėjas daro natūraliai, manau ir yra geriausiai vertinama klausytojo.

Taip, tai yra pakankamai „thuderteiliško“ stiliaus daina, anglų kalba parašyta todėl, kad atstovaudami savo šalį mes norime, jog mus girdėtų ir suprastų lietuviškai nekalbantys žmonės. Žurnalistai mūsų jau ne kartą klausė, kodėl grupės pavadinimas angliškas, kodėl visas trečiasis  albumas („Warriors of Thunder“ – red. past.) angliškas. Taip yra todėl, kad mes norime Europai parodyti, papasakoti, perteikti senovės Lietuvos karių dvasią, kovingų šalies žmonių dvasią. Dažnai tai pamirštame – iš ko esame kilę, kokia mūsų prigimtis. Norim pakviesti  klausytojus tai prisiminti, neabejoti savo jėgomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt į savo dainą įpinsite pasakojimą ar legendą?

Kaip ir sako pats pavadinimas „Heroes, Arise!“, tai yra daugiau kvietimas. Manau, kiekvienas toje dainoje išgirst tam tikrą žinutę sau asmeniškai, nes daina buvo įrašyta galvojant apie žmones, apie tai, kas dabar vyksta pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Kas dedasi su mūsų dvasinėmis vertybėmis, tikėjimu savimi. Dainos tikslas – kviesti žmonės pakilti, būti stipriais.

Ar savo pasirodyme stengsitės akcentuoti nacionalinius bruožus ir tuo išsiskirti?

Galiu pasakyti tiek, kad muzikine ir vizualine prasme tiesiog realizuojame tai, ką jaučiame ir kaip galvojame. Kita vertus, visi mes Europos gyventojai turime daug ką bendro - bendrą istoriją, daugelyje taškų persipinančią kultūrą. Taigi tai, kas būdinga ir svarbu mūsų tautai, lygiai taip pat artima ir kitoms Europos valstybėms. Istoriškai mūsų šalis visuomet buvo labai svarbi Europos dalis, lėmė daug pokyčių jos istorijoje. Todėl mes norime atstovauti savo šaliai ir daina išsakyti žinią nuo tautos, kuri kadaise buvo viena galingiausių valstybių dabartinėje Europos teritorijoje.

REKLAMA

Taigi labiausiai išsiskirsite savo patriotiniu požiūriu į „Eurovizijos“ dainų konkursą?

Iš tiesų sunku tiksliai pasakyti, kokias mintis ta daina sukels klausytojui. Kartais autorius galvoja, kad kūrinyje jis pasako viena, o žmonės išgirsta visai ką kita. Mums ne kartą teko iš klausytojų sužinoti, kad  tą ar kitą mūsų dainą buvo galima interpretuoti ir kitaip. Ta žinutė, kurią įdedi į dainą yra labai adaptyvi – kiekvienas ją gali savaip išgirsti, suprasti ir pritaikyti sau. Tai priklauso nuo požiūrio, pomėgių, galų gale nuo gyvenimiškos patirties. Pagrindinė konkursui pateiktos dainos mintis, kaip ir minėjau, yra kvietimas – Heroes, Arise!

REKLAMA

„Eurovizija“ yra žvilgantis šou, o „Thudertale“ pasirodymai paprastai santūrūs. Ar nacionalinei atrankai ruošite kažką ypatingo?

Kol kas negaliu atskleisti detalių, kadangi pasirodymas vis dar dėliojamas. Tikiuosi, kad visas rengiamas „šou“ atitiks tai, kas yra dainoje, nes mums svarbiausia – pati daina. Visa kita turi ją atitikti ir tapti skoningu papildymu. Kaip mums pavyks tai padaryti, galės įvertinti žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų