REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilumos kaina senos ir naujos statybos daugiabučiuose skiriasi net šešis kartus. Tokius šokiruojančius faktus neseniai paskelbė bendrovė „Vilniaus energija“, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia už vieno kvadratinio metro šildymą moka sostinės Totorių gatvės daugiabučio Nr.30 gyventojai – per 6 litus.

REKLAMA

Šiame name gyvenantis advokatas už 49 kvadratinių metrų butą per mėnesį pakloja per 300 litų.

„Visi, kurie gyvename Senamiestyje, mokame daug, – žino jis. – Ir mes neišspręsime šios problemos, nes tai nėra tik vieno namo šildymo sistemos problema. Kad situacija pasikeistų, reikia renovuoti visą Senamiesčio šildymo sistemą“.

„Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas Senamiesčio ir Naujamiesčio šildymą vadina „žiauriu reikalu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šildymo sistemos ten taip supainiotos, kad neįmanoma atrasti, iš kur šiluma pakliūva į namą. Yra tokių butų, kur vieni kambariai šildomi iš vieno šilumos punkto, kiti – iš kito. Vamzdžiai išvedžioti be jokių projektų“, – pasakojo R.Germanas.

„Lietuviai šildymui vidutiniškai skiria 14 procentų šeimos pajamų, tuo tarpu vokiečiai – tik 5,6 procento, nors uždirba gerokai daugiau.

Per vieną šildymo sezono dieną neracionaliai šildantis šalyje iššvaistoma energijos, kurios vertė siekia 3 mln. litų. Šie nuostoliai, augant energijos kainoms, tik didės.
Todėl kito kelio nėra – būtina namus šiltinti ir kuo greičiau“, – agitavo R.Germanas.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Eika“ plėtros direktorė Viktorija Radzevičienė įsitikinusi, kad namų renovacija šalyje būtų efektyvi, jei daugiabučių bendrijos būtų privalomos, o ne kuriamos savanoriškai, rašo „Sostinė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų