REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis už sėkmingą Lietuvos pirmininkavimo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijai (ESBO) komandos darbą apdovanojo ambasadorius Rytį Paulauską ir Renatą Norkų.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministerijos Pirmininkavimo ESBO departamento direktorius R. Paulauskas apdovanotas ministerijos medalio „Už nuopelnus Lietuvos diplomatijai“ Aukso kryžiumi, o Lietuvos nuolatinės atstovybės prie ESBO vadovas R. Norkus – to paties medalio Sidabro kryžiumi.

REKLAMA

Už indėlį į sėkmingą ESBO Ministrų tarybos susitikimo Vilniuje gruodžio 6–7 dienomis organizavimą įteiktos užsienio reikalų ministro padėkos daugiau kaip 150 ministerijos darbuotojų.

A. Ažubalis padėkojo pirmininkavimo komandoms Vilniuje ir Vienoje už kolegišką bendradarbiavimą ir atliktą nepriekaištingą darbą organizuojant didžiausią tarptautinį renginį Lietuvoje.

„Jūs savo darbu patvirtinote, kad Lietuva gali būti patikima tarptautinės arenos žaidėja“, – sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

2011 metais ESBO pirmininkavusios Lietuvos pastangomis atnaujintos derybos dėl Padnestrės konflikto sprendimo pagal formulę „5+2“, išsaugotas stabilumas Pietų Kaukaze, sustiprintas energetinio ir kibernetinio saugumo dialogas, ESBO erdvėje atnaujintas prasmingas dialogas dėl žmogaus teisių ir laisvių, atkreiptas dėmesys į žurnalistų saugumo problemas, pagerinta kova su valstybių sienas peržengiančiomis grėsmėmis.

ESBO pirmininko pareigas ėjęs Lietuvos užsienio reikalų ministras 2011 m. dalyvavo daugiau kaip šimte susitikimų su aukšto rango pareigūnais ir pilietinės visuomenės nariais visame pasaulyje.

Gruodžio 6–7 dienomis Vilniuje vyko didžiausias tarptautinis renginys Lietuvoje – ESBO Ministrų tarybos 18–oji sesija, į kurią atvyko apie 40 užsienio reikalų ministrų ir daugiau kaip 1000 dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų