REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, sausio 6-ąją, Lietuvos kino teatrus pasiekė naujausias kino grando Davido Fincherio kūrinys – hipnotizuojantis, tamsus ir įtraukiantis trileris „Mergina su drakono tatuiruote“. Daugybę sėkmingų hitų, tokių kaip „Socialinis tinklalapis“, „Panikos kambarys“, „Zodiakas“, „Kovos klubas“, sukūręs režisierius garsiojo švedų rašytojo Stiego Larssono istorijai suteikė naują, dar aštresnę dvasią.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

 

Kaip interviu Firstshowing.net sakė pats D. Fincheris, kiekvienas jo filmas sukurtas dėl tam tikros priežasties. Iki šiol, įskaičiuojant „Merginą su drakono tatuiruote“, kino meistras yra sukūręs devynis pilnametražius vaidybinius filmus ir praktiškai kiekvienas jų itin įsimintinas ir savitas.

REKLAMA

Kalbėdamas apie naujausiąjį savo darbą, D. Fincheris šmaikštavo, kad jam vis tenka filmai apie serijinius žudikus, tačiau šįsyk istorija jį sužavėjo ne šiuo aspektu. „Nebuvau matęs tokių dviejų žmonių kaip herojai Mikelis ir Lisbet... Mačiau, kaip žmonės pasirenka visokius keistuolius iš gatvės ir sujungia jėgas, kad išspręstų nusikaltimą. O tokio bendradarbiavimo nesu matęs. Buvau įsitikinęs, kad kompiuterių įsilaužėlė ir žurnalistas kaip sąjungininkai yra tokia komanda, kokiai nesu pasiruošęs“, – pasakojo režisierius. Jo teigimu, būtent du pagrindiniai herojai, kuriuos kino juostoje vaidina Danielis Craigas ir Rooney Mara, suteikė scenarijui daugiausiai intrigos.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)Kadras iš filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ (nuotr. „Acme Film“ arhyvo)

 

D. Fincheris pabrėžė, kad filme taip pat norima atskleisti nematomas Švedijos bėdas. „Stiegas Larssonas savo knyga norėjo papasakoti naują istoriją apie už devynių užraktų esančiame kambaryje slepiamą paslaptį. Švedija yra laikoma viena iš 10-ies šalių, kuriose pasaulyje moterims gyventi geriausia. Ji, berods, trečia. O S. Larssonas pasakytų, kad šiam titului šalis turi nepadoriai didelį išprievartaujamų moterų skaičių“, – sakė režisierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009-aisiais sukūręs filmą „Keista Bendžamino Batono istorija“ D. Fincheris tikino nenorintis „vėl ir vėl kurti tą patį mėšlą“ ir tvirtino, kad pagrindinis kūrėjo variklis – laiki vaizduotė. Šiuo principu jis vadovavosi ir kurdamas „Merginą su drakono tatuiruote“. „Jei gali apie kažką svajoti, gali tai nufilmuoti“, – plačią savo filmų istorijų ir veikėjų įvairovę aiškino 49-erių amerikietis.

Beje, kritikai ypač giria ne tik stulbinančius D. Fincherio režisūrinius sprendimus, bet ir puikiai parinktą garso takelį, kurį sukūrė drauge su kino kūrėju prie filmo „Socialinis tinklalapis“ dirbę muzikos autoriai Trentas Reznoras ir Atticusas Rossas.

Holivude sukurtas intriguojantis trileris „Mergina su drakono tatuiruote“ Lietuvos kino teatruose jau nuo šiandien – sausio 6-osios.

Filmo „Mergina su drakono tatuiruote“ anonsas:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų