REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiarus futbolo žurnalas „FourFourTwo“ sudarė dešimties geriausių pasaulio puolėjų sąrašą, kurį įvertinti siūlome ir jums.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu tai, kad žaidėjai yra surikiuoti pagal abėcėlę, o ne poziciją geriausiųjų sąraše.

REKLAMA

10. Sergio Aguero - „Manchester City“ ir Argentina

Buvo galima manyti, kad ekipai labai trūks talismanu spėjusio tapti argentiniečio, tačiau Carlosą Tevezą visi jau pamiršo. Nemaža dalimi prie to prisidėjo taip pat nedidukas Sergio Aguero, kuris į Angliją atvyko vasarą iš Madrido „Atletico“.

Argentinietis puikiai kompensavo savo tautietį, kuris yra pabėgęs į gimtinę ir net neketina sugrįžti. 23 metų Aguero yra greitesnis ir, svarbiausia, nusiteikęs dirbti komandai. „Premier“ lygoje šį sezoną per 19 mačų įmušė keturiolika įvarčių.

REKLAMA
REKLAMA

9. Edinsonas Cavani - „Napoli“ ir Urugvajus

Šis patenka į gerokai aukštesnių puolėjų klasę, mat yra beveik 190 cm ūgio ir puikiai rungtyniauja 'antrajame aukšte'. Tačiau jis gali įmušti ir abiejomis kojomis, o tai padėjo „Napoli“ iškilti iki pat Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų. Per 14 „Serie A“ mačų nuginklavo varžovų vartininkus devynis sykius.

8. Gonzalo Higuainas - Madrido „Real“ ir Argentina

Argentina turi iš ko rinktis puolėjų grandyje. Nors praėjusį sezoną patyrė sunkią traumą ir kurį laiką užleido vietą pagrindinėje sudėtyje Karimui Benzema, 'hattrick'ai' į „Espanyol“ ir „Real Betis“ vartus bei trys įvarčiai nacionalinėje ekipoje neleido suabejoti futbolininko galimybėmis. Šį sezoną - 15 mačų, 12 įvarčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Lionelis Messi - „Barcelona“ ir Argentina

Vėl Agentina? Nedaug žaidėjų per kalendorinius metus įmuša pusę šimto įvarčių. Šis antžmogis britų futbolo sirgaliams iškėlė svarbų klausimą: ar sugebėtų taip įspūdingai žaisti per lietų rungtynėse su kieta gynyba garsėjančiu „Stoke“ klubu? Su pelėda ant pečių? Turbūt taip, kadangi nors šiame ABĖCĖLINIAME sąraše yra septintas, Messi neabejotinai patenka tarp pačių geriausių visų laikų futbolininkų. Šį sezoną Ispanijoje - 16 rungtynių, 17 įvarčių.

REKLAMA

6. Neymaras - San Paulo „Santos“ ir Brazilija

Nepaprastai talentingas ir milžinišką potencialą turintis vaikinas, kuris taip pat garsėja sunkiai suvaldomu charakteriu. Iki 2014 metų nusprendė likti gimtinėje ir palaukti pasaulio čempionato pabaigos. Tačiau jau dabar Neymaras gali didžiuotis tuo, kad pirmasis nuo Pele 1963 metais padėjo „Santos“ laimėti „Libertadores“ taurę. Brazilijos čempionate 2011 metais per 32 rungtynes įmušė 17 įvarčių. Jam pačiam - vos 19 metų.

5. Cristiano Ronaldo - „Real“ ir Portugalija

Prireikė tik 105 mačų, kad portugalas įmuštų 100 įvarčių „Real“ komandai. Kiekvienas futbolininkas didžiuotųsi tokiu pasiekimu, bet tai - dar ne viskas. Jis ne tik rečiau vaidina pražangas baudos aikštelėje, bet ir atrado savyje komandinio žaidimo gyslelę, kuri gali padėti pagaliau nukonkuruoti „Barcelona“ klubą. 16 rungtynių, 20 įvarčių.

REKLAMA

4. Wayne'as Rooney - „Manchester United“ ir Anglija

Puolėjas su vis daugiau plaukų ant galvos prasimušė į dešimties rezultatyviausių visų laikų klubo žaidėjų sąrašą, aplenkdamas Ruudą van Nistelrooy'ų. Jo pastangų prireiks, jei „Man Utd“ nori prilygti žvaigždžių perpildytam „Man City“. Šį sezoną „Premier“ lygoje - 18 rungtynių, 13 įvarčių.

3. Luisas Suarezas - „Liverpool“ ir Urugvajus

Amžinai viskuo nepatekintas ir teisėjus į šuns dienas išdėti galintis puolėjas tapo tikru „Liverpool“ lyderiu. Pažymėtina, kad įvarčius mušti jam sekasi gana sunkiai, bet įtaka komandos žaidimui yra neaprėpiama vien šia statistika. Jį arba myli, arba nekenti... 18 rungtynių, 5 įvarčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Robinas van Persie - Londono „Arsenal“ ir Nyderlandai

Šis puolėjas yra vertinamas net geriau nei legendinis Thierry Henry, mat žaidžia komandoje, kuri negali pasigirti tokiu pajėgumu, kaip prancūzo laikais. Būtent jo žaidimas padėjo „Arsenal“ pakilti iš dugno sezono pradžioje ir sugrįžti tarp ekipų, besikaunančių dėl vietos pirmajame ketverte. Šį sezoną - 20 mačų, 17 įvarčių.

1. Davidas Villa - „Barcelona“ ir Ispanija

Praėjusį sezoną ispanas buvo vienas pagrindinių veikėjų, lėmusių „Barcelona“ komandos triumfą Čempionų lygoje ir Ispanijoje. Būtent jis įmušė paskutinį įvartį Čempionų lygos finale prieš „Man Utd“ (3-1). Be to, jis rezultatyviausias visų laikų Ispanijos rinktinės futbolininkas, pranokęs net Alfredo Di Stefano, kuris žaidė visai neblogai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų