REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurbarko krašto muziejuje penktadienį bus skelbiami ir apdovanojami respublikinės konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ laureatai.

REKLAMA
REKLAMA

Respublikinės konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ kaskart rengiamos vis kitoje Lietuvos vietovėje, kad su talentingiausiais mūsų krašto liaudies menininkais, geriausiais naujais jų darbais galėtų susipažinti visos šalies žmonės. Tai vienas reikšmingiausių šios meno srities renginių, kuriame savo darbus pristato geriausi Lietuvos vaizduojamosios, taikomosios dailės ir kryždirbystės meistrai.

REKLAMA

Pasak Lietuvos liaudies kultūros centro Tautodailės poskyrio specialistės Elenos Počiulpaitės, šiųmetė respublikinė ekspozicija turtinga, įvairi ir įdomi, pirmąsyk per parodos istoriją eksponuojami ir gintaro dirbiniai.

„Tarp vaizdinės liaudies dailės meistrų vyrauja skulptoriai - jų net šeši. Taikomųjų dirbinių ekspozicijoje nepamatysime nei tradicinių lovatiesių, nei juostų, nei prijuosčių - tekstilei atstovauja viena tautinių kostiumų kolekcija. Apskričių parodose didelė konkurencija buvo tarp kalvių, tačiau į respublikinį turą pateko tik trys. Tiek pat ir puodžių. Džiugi naujiena - pirmąsyk per “Aukso vainiko„ istoriją eksponuojami gintaro dirbiniai. Tai teikia vilties, kad ateityje jų sulauksime daugiau. Kaip ir tikrai tradicinių prieverpsčių, rankšluostinių, kitokių taikomosios drožybos darbų. Paprotinių dirbinių tradicijas šiemet įkūnija kaukės ir sodai“, - vardija E. Počiulpaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Konkursinės parodos laureatų pagerbimo ceremonijoje dalyvaus ir kultūros ministras Arūnas Gelūnas. Vizito Jurbarke metu ministras susitiks ir aktualiausius rajono kultūrinius klausimus spręs su meru Ričardu Juška, kitais savivaldybės atstovais. Ministras lankysis Jurbarko viešojoje bibliotekoje, susitiks su Kultūros centro ir bibliotekos darbuotojais, apžiūrės baigiamą statyti naująją miesto biblioteką, kitas kultūrines erdves, praneša Kultūros ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų