REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(Papildyta 10:57) Paskutiniais duomenimis, naktį policija apklausė žuvusiojo G. T. tėvą, kuris atvyko į Vilniaus kolegiją, kurioje mokėsi jaunuolis.

(Papildyta 10:57) Paskutiniais duomenimis, naktį policija apklausė žuvusiojo G. T. tėvą, kuris atvyko į Vilniaus kolegiją, kurioje mokėsi jaunuolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad susisprogdinęs G.T. mokėsi vienoje Vilniaus kolegijų ir neseniai metė mokslus. Priežastys kol kas nustatinėjamos.

REKLAMA

Tėvas atpažino savo sūnaus palaikus.

(Papildyta 10:05) Vilniaus apygardos prokuratūros labai sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus prokuroras Ramūnas Šileika sakė, kad 19-metis G.T.  panaudojo savadarbius sprogmenis.

Prokurorai kol kas nenori pasakoti apie savižudžio asmenybę. Pirminiais duomenimis, 19-metis nutarė išeiti iš gyvenimo dėl mokslų.

(Papildyta 09:30) Įtariama, kad sprogmuo buvo savadarbis, pakankamai galingas, kuriam sprogus  išdužo dalis Profsąjungos langų stiklų.

REKLAMA
REKLAMA

Tiriamos kelios versijos – savižudybė, nužudymas, privedimas prie savižudybės ir kt.

Sprogstamųjų  medžiagų liekanos perduotos ekspertizei.

(Papildyta 02:45 val.) Susisprogdinusio jaunuolio mergina ir jo tėvai nuvyko į policijos komisariatą. Vėliau jie turėtų važiuoti atpažinti kūno.

Šiuo metu palaikai jau surinkti ir išvežti.

Balsas.lt šaltinių teigimu, sužinojus kraupią naujieną vaikino tėvus ištiko šokas: motina nualpo, o tėvas nebegalėjo kalbėti. Jie nežinojo, kad sūnus metė mokslus.

(Papildyta 02:32 val.)Pasak policijos pareigūnų, nuaidėjus sprogimui gyventojų skambučių pagalbos telefonu buvo labai daug. Tarp skambinusiųjų buvo ir žuvusiojo draugė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė, kad dingo jos vaikinas, kuris susipyko su draugu ir pagrasino susisprogdinti. Mergina paskambino jau po įvykio, kai nugriaudėjo sprogimas.

Šiuo metu bendraujama su mergina ir kitais vaikino artimaisiais.

(Papildyta 01:53 val.) Policijos duomenimis, viena įvykio versijų – jaunuolis atėmė sau gyvybę, nes metęs studijas jaunuolis prasiskolino, dar kita versija – nelaiminga meilė. Mažiau tikėtina versija – per anksti išbandomas pagamintas savadarbis sprogmuo.

Įvykio vietoje laukiama atvykstant žuvusiojo artimųjų.

„Gali būti, kad tai savadarbis sprogmuo. Kol kas neįmanoma nustatyti pagal likučius. Jų yra nedaug, tad gali būti, kad panaudota granata“, – svarstė iš atostogų į įvykio vietą atskubėjęs Vilniaus policijos viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis.

REKLAMA

Jis paneigė, kad tai galėjo būti taip vadinama „rastiažkė“ (ištempta guma, prie kurios pririšami sprogmenys; taip prieš kelis metus žuvo šalia Greitosios pagalbos ligoninės bėgiojusi moteris).

(Papildyta 01:07 val.) Vaikino gyvybę nusinešęs itin stiprus sprogimas visiškai sudarkė jo kūną. Sprogmuo suveikė ant takelio, besileidžiančio į Tauro kalno papėdę, bet atskiros kūno dalys sprogimo bangos buvo išblaškytos apie 50 metrų spinduliu.

Kadangi palaikų liekanos pasklido gana didelėje teritorijoje, jie patraukė laukinių bei valkataujančių gyvūnų dėmesį. Pareigūnams teko nuvyti atklydusią ir palaikus bepradedančią graužti katę.

REKLAMA

Įspėjame, kai kurie vaizdai gali šokiruoti.

(Papildyta 00:53 val.) Policija nustatė  žuvusiojo asmenybę – tai 19 metų vaikinas, lietuvis. Jau susisiekta ir su jo artimaisiais.

Šalia kūno liekanų rasti sprogmens likučiai. Kol kas policija aiškinasi sprogmens kilmę.

Pasak į įvykio vietą atvykusio sostinės policijos viršininko pavaduotojo Antono Mikulskio, jaunuolis buvo vienas. Įtariama savižudybė.

Antiteroristinių operacijų rinktinės Aras pareigūnai šiuo metu ieško galimai padėto antrojo sprogmens. Kol kas ir jie negali pasakyti jo kilmės. Ugniagesiai iš įvykio vietos išvažiavo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbą padėjo ką tik atvykę ekspertai.

(Papildyta 00:36 val.) Naujienų portalui Balsas.lt susisiekus su Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, buvo patikslinta, kad kol kas į policijos pareigūnus nesikreipė dėl sprogimo padarinių nukentėję gyventojai. Taip pat pareigūnai nesulaukė pranešimų lavinos, buvo pranešta tik vienu skambučiu, kad girdėtas sprogimas. VPK pareigūnų teigimu, sprogimą išgirdo ir policijos patrulis, kuris iš karto nuskubėjo į įvykio vietą.

Šiuo metu įvykio vietoje vykdomas planas „Skydas“, kuris naudojamas tuomet, kai situacija susijusi su savadarbių sprogmenų aptikimu ir panaudojimu.

REKLAMA

Kol kas pareigūnai negali atsakyti, ar dėl šių eismo apribojimų vilniečiai ryte patirs nepatogumų. VPK budėtojo teigimu, tikimasi, kad tyrimo grupei pavyks baigti darbą iki ryto.

Įspėjame, kai kurie vaizdai gali šokiruoti.

(Papildyta 00:14 val.) Ant Tauro kalno ir po vidurnakčio dirba gausios policijos pajėgos, teritoriją tikrina „Aro“ išminuotojai. Taip pat budi ir gaisrinės ekipažas.

Gana didelė teritorija aptverta „Stop“ juosta, bet žuvusiojo kūnas, uždengtas medžiaga, dar neišvežtas.

Žuvo jaunas, maždaug iki 30 m. amžiaus vyriškis. Kadangi sprogimo būta labai galingo, manoma, kad tai – savadarbis sprogmuo.

REKLAMA

Įtariamųjų policija nėra sulaikiusi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą Vilniuje, ant Tauro kalno, prie Profsąjungos rūmų, susisprogdino žmogus.

Pirmasis gyventojų pranešimas apie sprogimą bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas 22.52 val. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas portalui Balsas.lt patvirtino, kad žmogus žuvo vietoje.

Kol kas nėra aišku, ar tai buvo savižudybė, ar nelaimingas atsitikimas su pirotechnika. Tiriamos ir kitokios galimos versijos. Policijos pareigūnai dirba įvykio vietoje, mėginama susisiekti su žuvusiojo artimaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprogimas girdėjosi kituose rajonuose

Liudininkai tikino, kad sprogimas  gerai girdėjosi  įvairiuose sostinės rajonuose: Žirmūnuose, Antakalnyje, Saulėtekyje.

Pamėnkalnio g. gyvenantis šaltinis Balsas.lt pasakojo, kad iš pradžių pagalvojo, kad į namą įsirėžė mašina, nes jautė, kaip sprogimo metu sudrebėjo ne tik daugiabučio langai, bet ir sienos.

Psichologinės pagalbos tarnybos:

„Jaunimo linija“ www.jaunimolinija.lt, pagalbą teikia savanoriai, 8-800 28888, visą parą

„Vaikų linija“ www.vaikulinija.lt, pagalbą teikia savanoriai, 116 111, kasdien 11.00-21.00

„Vilties linija“, psichologinė pagalba suaugusiems, www.kpsc.lt, pagalbą teikia savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai, 116 123 , visą parą

„Pagalbos moterims linija“, pagalbą teikia savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai, 8-800 66366, I-V 10.00-21.00

„Linija Doverija“ (pagalba teikiama rusų kalba), 8-800 77277, I-V 16.00-20.00

REKLAMA

Psichologinė pagalba internetu:

„Jaunimo linija“ pagalba raštu,http://www.jaunimolinija.lt/internetas, pagalba jaunimui, į laiškus atsako „Jaunimo linijos“ savanoriai per 3 dienas

„Klausučio šalis“, http://www.vaikulinija.lt, pagalba vaikams, į laiškus atsako savanoriai  per 2 dienas

„Vilties linija“, http://paklausk.kpsc.lt, pagalba suaugusiems, į laiškus atsako Klaipėdos psichikos sveikatos centro specialistai per 3 dienas

„Pagalbos moterims linija“, rašyti el. paštu [email protected], atsako per 3 dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų