REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

2013 metų pasaulio vyrų rankinio čempionato Europos zonos atrankos varžybų penktojoje grupėje ketvirtadienį Lietuvos rinktinė Vilniuje, „Siemens“ arenoje, 34:25 (15:9) nugalėjo Italijos rankininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo pirmosios lietuvių rungtynės šiose atrankos varžybose.

Įpusėjus pirmajam kėliniui, lietuviai pirmavo 7:3, o 26-ąją min. - 13:6. 39-ąją min. italai buvo sumažinę skirtumą iki keturių įvarčių (14:18). 47-ąją min. Lietuvos komanda įgijo aštuonių įvarčių persvarą (26:18), o po trijų iš eilės Vaidoto Groso realizuotų 7 metrų baudinių bei Andriaus Račkausko įvarčio lietuviai atitrūko 30:19 (50-ąją min.) ir nebepaliko varžovams jokių vilčių.

REKLAMA

Atsakomąsias rungtynes išvykoje su italais lietuviai žais šeštadienį. Vėliau mūsiškių laukia du mačai su Šveicarijos komanda - sausio 12 dieną svečiuose ir sausio 15-ąją namuose. Šveicarijos ir Italijos rinktinės jau žaidė tarpusavyje ir abu kartus pergales šventė šveicarai (27:25 ir 37:29).

Į atkrintamąsias atrankos varžybas pateks tik grupės nugalėtojai.

Lietuvos vyrų rinktinė planetos pirmenybių finaliniame etape dalyvavo vieną kartą - 1997 metais Japonijoje ir pateko į aštuntfinalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų