REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto savivaldybė, vykdydama teismo sprendimą bei Vyriausybės atstovės Kauno apskrityje Rasos Noreikienės nurodymą laikytis įstatymų, priversta įkurti seniūnaitijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal 2009 metais Seimo patvirtintus savivaldybių veiklą reglamentuojančio įstatymo pakeitimus, Kaune, turinčiame 11 seniūnijų, netrukus bus įkurta apie 50 seniūnaitijų, kurių kiekviena turėtų sujungti 20 ir mažiau tūkstančių gyventojų. Seniūnaičius rinks gyventojai.

REKLAMA

Seniūnaičiai, negaudami atlyginimo, dalyvaus miesto valdyme: dalyvaus posėdžiuose, kuriuose bus sprendžiami seniūnaitijos gyventojams aktualūs klausimai, teiks pasiūlymus dėl sprendimų priėmimo, patars seniūnams, kaip panaudoti asignavimus, kuriuos seniūnijos tiesiogiai iš savivaldybės iždo pradės gauti šiais metais. Kiek kuri lėšų gaus, dar nežinoma, nes šiemetinis miesto biudžetas dar nėra patvirtintas.

Kauno seniūnų vyresnysis – Petrašiūnų seniūnijos vadovas Algimantas Vilkevičius, parengęs ketvirtadienio miesto tarybos kolegijos posėdžio medžiagą apie būsimus seniūnaičių rinkimus, sakė, kad savivaldybės administracijos direktorius kovo pradžioje jau galėtų pasirašyti įsakymą dėl tokių rinkimų organizavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Mane labiausiai gąsdina, kad nebus norinčių ir gebančių gerai už dyką dirbti, daugiau laiko skiriant ne savo ar šeimos, bet kaimynų interesams. Žiūrėkit, kas darosi gyventojų bendrijose, kur pirmininkai nesuvaldo savo žmonių, kai šie atsisako visam namui naudingų investicijų, nesutaria dėl kiemo tvarkymo ir panašiai.

Kiekvienoje seniūnijoje ir dabar turime aktyvių gyventojų grupių, bet yra ir tik užsiregistravusių. Tarkim, bus seniūnaičiai tik „popieriniai“, ką tuomet teks daryti“,– spėliojo Petrašiūnų seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų