REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Wizz Air“, didžiausia pigių skrydžių ir nedidelių sąnaudų oro linijų bendrovė Vidurio ir Rytų Europoje, šiandien pranešė per 2011 m. aptarnavusi 11 milijonų keleivių ir pasiekusi 15 proc. augimą. Vidutinis apkrovos rodiklis, lyginant su ankstesniais metais, siekė daugiau nei 84 proc.

REKLAMA
REKLAMA

2001 m. oro linijų bendrovė įsteigė tris naujas skrydžių vykdymo bazes: Belgrade, Serbija, Vilniuje, Lietuva, ir Târgu-Mureș, Rumunija. Šiuo metu bendrovė „Wizz Air“ vykdo skrydžius iš 15 bazių ir siūlo rinktis daugiau nei 200 maršrutų visoje Europoje.

2011 m., į Lietuvos aviacijos rinką atėjus bendrovei „Wizz Air“, prasidėjo naujas svarbus etapas. Bendrovė „Wizz Air“ naujojoje Vilniaus oro uoste atidarytoje bazėje aptarnavo 332 000 keleivių.

REKLAMA

Šiuo metu oro linijos siūlo rinktis skrydžius iš šalies 12 maršrutų. 2012 m. gegužės mėn. bus pradėtas naudoti antras orlaivis siekiant skraidinti keleivius maršrutais iš Vilniaus į Oslo „Sandefjord Torp“ oro uostą (Norvegija), Paryžiaus „Beauvais“ oro uostą (Prancūzija), Liverpulį (JK) ir Bergeną (Norvegija).

Bendrovėje dirba 1 500 žmonių Lenkijoje, Vengrijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Ukrainoje, Čekijos Respublikoje, Serbijoje, Lietuvoje ir Šveicarijoje. Be to, ši bendrovė sukūrė apie 11 000 darbo vietų įvairiose pramonės srityse, susijusiose su „Wizz Air“ aptarnavimu ar paslaugomis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu bendrovei „Wizz Air“ Lietuvoje dirba 37 žmonės, o netiesioginių darbo vietų infrastruktūroje ir aptarnavimo srityje skaičius siekia dar 300 žmonių.

„Nepaisant sudėtingų makroekonomikos aplinkybių, bendrovės „Wizz Air“ kleivių srautas buvo vienas didžiausių Europos aviacijos rinkoje.  2011 m. Lietuvoje buvo ypač sėkmingi dėl pradėtų vykdyti skrydžių iš Vilniaus. Mes greitai tapome patrauklūs Lietuvos rinkai dėl kokybės ir kainos santykio, todėl vis daugiau žmonių atsirado galimybė keliauti ir mėgautis kelionėmis oro transportu. 2012 m. ir toliau plėsime maršrutų tinklą Lietuvoje,“ sakė József Váradi, bendrovės „Wizz Air“ vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų