REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mielieji, pradėjau skaityti jūsų konkursui papasakotas istorijas ir dar kartą įsitikinau, kad visi mes žmonės ir norim nenorim, o patenkam į įvairias šmaikščias ir nelabai situacijas, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt Džiaugiuosi, jog galime pasidalinti savo patirtimi ir kartu keliauti saugiai, smagiai ir tik su gerais nuotykiais. Norėčiau pakomentuoti vieną jūsų pasakojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Istorija tokia: Romoje išlipau iš lėktuvo, ėjau pasiimti savo lagamino. O italai niekas nesupranta angliškai, tai nors ir klausiau kur eiti pasiimti, niekas negalėjo atsakyti. O ten takelių gal 10. Tai prastovėjau kokias 30 min. prie takelio, mano lagamino nėra. Nuėjau į dingusių lagaminų tarnybą ir man iškarto surado mano vienintelį besisukantį lagaminą ant paskutinio takelio“. (Kalba taisyta minimaliai).

REKLAMA

Kiek juokinga, bet labai gyvenimiška situacija. Jei jau atsitiko taip, kad susipainiojote, nežinote kur eiti, o prieš akis milijonas lagaminų, takelių, visur žmonės, o galvoje skamba tik nesuprantama kalba kažką pasakojantis pranešėjos balsas... Brrr.

Sustokite, apsižvalgykite, kur eina su jumis lėktuve buvę žmonės (nors sekti minią ne visada geriausias sprendimas), pabandykite nueiti ten, kur eina jie. Prie kiekvieno takelio, kuriuo vėžinasi lagaminai, paprastai būna švieslentės su skrydžio informacija – iš kur atvyko lėktuvas, skrydžio numeris. Nepaslėpkite toli savo bilieto, jei sunkiai susikalbate užsienio kalbomis, prieikite prie bet kurio oro uosto darbuotojo ir parodykite savo skrydžio bilietą, galite nupiešti lagaminą, o šiaip darbuotojai turėtų susigaudyti ir nurodyti jums kelią. Jei jau pakliuvote į stresinę situaciją, neskubėkite ir nepanikuokite.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, labai dažnai pasitaiko, jog susijaudinę žmonės pasičiumpa ne savo lagaminą, tad, jei įsigijote gerą akcijinį lagaminą (kaip ir dar 10 lėktuve buvusių asmenų), nepatingėkite jo kaip nors paženklinti – išsiuvinėti ką nors, paprasčiausias būdas uždėti kortelę su savo vardu ir pavarde ar kokiais tik jums suprantamais užrašais. Na, o profilaktiškai kyštelkite į lagaminą lengvai randamą lapelį su savo vardu ir kontaktiniu telefonu, nes jei ne jūs, gali pagriebti jūsų lagaminą, o susisiekti su daiktų savininku bus daug lengviau.

Jei labai jaudinatės dėl savo daiktų saugumo, apdrauskite bagažą, supakuokite jį. Ir nepamirškite susipažinti su savo teisėmis ir jomis naudotis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų