REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio ministras Rimantas Žylius realiu vadina siekį per šiuos metus iš valstybės valdomų įmonių gauti beveik 600 mln. litų dividendų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai pasiseks pirmiausia dėl to, kad jau beveik dvejus metus vyksta valstybės valdomų įmonių reforma ir kad (...) mes, kaip Vyriausybė, žinome apie įmones daug daugiau negu apskritai esame kada nors žinoję“, - ketvirtadienio rytą „Žinių radijuje“ kalbėjo atostogaujantį Premjerą pavaduojantis R. Žylius.

REKLAMA

Jis priminė 2010 metus, kai Vyriausybė pirmą kartą pristatė valstybės valdomų įmonių ataskaitą už 2009 metus. Pasak ministro, šiuo metu Vyriausybė turi supratimą apie kiekvieną didesnę valstybės įmonę, jos perspektyvas.

„Šitas supratimas yra ne plikas įmonių paprašymas „Sumokėkite mums, prašome, 600 mln. litų, mes nieko apie jus nežinome, jeigu galėsite - sumokėsite„. Ne, tai yra metų diskusijos pasekmė su įmonėmis kalbant apie jų verslus, kaip jos dirba, ką jos gali, kaip nepakenkti jų strateginiams projektams. Pabrėšiu, kad tai yra ne visų pinigų atėmimas iš įmonių. Tai yra, kiek įmonės iš visų jėgų, gali sumokėti, nes valstybei reikia šitų pinigų, bet užtikrinant, kad tai nepakenks strateginiams įmonių vykdomiems projektams“, - aiškino ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės įmonės dividendams dabar privalo skirti ne mažesnę kaip 7 proc. nuosavo kapitalo dalį (iki šiol - 7 proc. įstatinio kapitalo), jeigu tai neviršija 80 proc. bendrovės paskirstyti grynojo pelno (iki šiol - iki 40 proc.).

Nuo sausio 1-osios įsigaliojo tvarka, pagal kurią valstybė, kaip įmonės savininkė, galės gauti pajamų iš valstybės turto pelno dalies. Pagal priimtas pataisas, 50 proc. valstybės įmonės ataskaitinių finansinių metų pelno bus skiriama valstybės įmonės valdomo turto savininkei - valstybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų