REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prasideda naujausio A. Puipos filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ premjerai skirta „Tūkstančio drugelių“ akcija, kurios misija – kūryba išreikšti nepritarimą smurtui prieš moterį, žmogaus pažeminimui, išnaudojimui bei socialinei nelygybei. Apie šias skaudžias problemas patyrusių moterų likimus pasakojantis filmas tik dėl sėkmingai susiklosčiusio jo paties likimo jau kitą savaitę pasieks kino ekranus.

REKLAMA
REKLAMA

„Filmas buvo kuriamas per krizę. 2009 metų gruodį filmavome jo pabaigą, o likusią dalį – po aštuonių mėnesių. Tačiau dabar, kai jis jau keliauja į kino teatrus, galiu patvirtinti savo įsitikinimą, jog kiekvienas filmas turi savo likimą ir nieko atsitiktinai nebūna“, – sako filmo „Miegančių drugelių tvirtovė“ prodiuserė Uljana Kim.

REKLAMA

Janina Lapinskaitė filme „Miegančių drugelių tvirtovė“ (nuotr. Organizatorių)Janina Lapinskaitė filme „Miegančių drugelių tvirtovė“ (nuotr. Organizatorių)

Jos teigimu, didžiausiu iššūkiu ir galiausiai pasiekimu tapo tai, jog pavyko tilpti į biudžetą, nepaisant darbo su didelėmis pertraukomis ir filmavimo brangia kino juosta. „Tai mūsų skaitmeniniais laikais praktiškai neįmanoma. Galbūt tai bus vienas paskutinių lietuviškų filmų, nufilmuotų kino juosta“, – sako jau antrąjį filmą pagal Jurgos Ivanauskaitės kūrybą drauge su režisieriumi Algimantu Puipa pastačiusi prodiuserė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, imtis sudėtingas temas nagrinėjančių filmų prodiusavimo paskatino artimas bendravimas su rašytoja. „Kartais Jurgos labai trūksta. Be to man aktualus „Miegančių drugelių tvirtovėje“ ir „Nuodėmės užkalbėjime“ nagrinėjamas moters pasaulis, kuriam mūsų kino kūrėjai skiria mažai dėmesio. Tikiuosi, kad mūsų filmas suras atgarsį visuomenėje, o „Tūkstančio drugelių“ akcija sėkmingai išsipildys“, – sako U. Kim.

Garsi japonų legenda byloja, jog išlanksčius tūkstantį popierinių gervių, išsipildo slapčiausi žmogaus norai, o jas dovanojant – dovanojama sveikata, todėl „Tūkstančio drugelių“ akcijos organizatoriai tikisi, jog idėjos vedini ir prizais skatinami akcijos dalyviai drauge pagamins 1000 drugelių ir taip prisidės prie akcijos misijos bei J. Ivanauskaitės 50-ųjų gimimo metinių minėjimo. Drugelius iki sausio 18 d. galima kurti kino centre „Multikino“, įsikūrusiame ppc „Ozas“, kuriame suteikiamos tam reikalingos priemonės, arba, pagaminus juos namuose, atnešti į kino centrą – čia jie bus kabinami ir eksponuojami nuo sausio 13 dienos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų