REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Ketvirtadienio rytą ugniagesių mašinos skubėjo į sostinės centrą – gautas pranešimas, kad dega Lukiškių tardymo izoliatoriaus rūsys.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, gaisras lokalizuotas, jo metu nukentėjo 8 kaliniai.

Pranešimą, kad dega Lukiškių tardymo izoliatoriaus rūsyje, Bendrasis pagalbos centras bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gavo 7.37 val.

REKLAMA

Į įvykio vietą buvo išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos atstovės spaudai Ramunės Hazir, gesinant gaisrą dirbo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento bei Viešojo saugumo tarnybos pajėgos. „Ugniagesiai gesino gaisrą, o viešojo saugumo tarnybos pareigūnai saugojo perimetrą. Gaisras lokalizuotas 8.08 val.“, – Eltai sakė R. Hazir.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministerijos atstovės teigimu, buvo evakuota 80 kalinių.

Įvykio vietoje ugniagesiams vadovaujantis Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos viršininkas Vitalijus Kapūstas Eltai patikslino, kad nukentėjo 8 įkalintieji, 7 išvežti į gydymo įstaigas.

Šiuo metu vėdinamos patalpos, kad į jas galima būtų grąžinti suimtuosius ir nuteistuosius.

Gaisras Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime kilo administracinėse patalpose užsidegus virduliui. Tai pavirtino vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Dūmai į kalėjimo kameras pateko per ventiliacinę sistemą. Pasak ministro, rimtesnės medikų pagalbos prireikė aštuoniems kaliniams, keturi iš jų yra intensyviojoje terapijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų