REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Klaipėdos rajone, Gargžduose, Seimo narė Agnė Bilotaitė rengia jau tradicinius maldos pusryčius. Juose, be kitų svečių, dalyvaus ir socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas, viešėsiantis rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras D. Jankauskas vizito metu taip pat lankysis Klaipėdos rajono savivaldybėje, Gargždų bei Priekulės socialinių paslaugų centruose, Gargždų muzikos mokykloje susitiks su gyventojais.

REKLAMA

Ne kartą nacionaliniuose maldos pusryčiuose Prezidentūroje dalyvavusi A. Bilotaitė džiaugėsi, kad jos idėja šią gražią tradiciją perkelti ir į mažesnę bendruomenę pasiteisino. Šie maldos pusryčiai jau ketvirtieji, jie rengiami dukart per metus – Kalėdų ir Velykų šventiniu laikotarpiu.

„Šiandien išgyvendami sunkmetį turime progą sustoti ir atsigręžti į tai, kas svarbiausia – Dievą, šeimą, stiprinti ir puoselėti meilę artimiems žmonėms. Todėl šiuose maldos pusryčiuose dalinsimės savo gyvenimo patirtimi, mintimis ir jausmais, tuo, kaip atsiliepiame į Dievo kvietimą rūpintis kitu žmogumi lyg broliu. Kalbėsime apie gailestingumą, atjautą, geradarystės bei savanorystės prasmę“, – sakė parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA

Šio renginio pavadinimas „Socialinė gerovė: kiek tikimės iš valstybės ir kiek iš savęs?“

Kartu su kunigais ir valdžios atstovais diskusijoje dalyvaus socialinių įstaigų, visuomeninių organizacijų, bendruomenių atstovai. Maldos pusryčiuose A. Bilotaitės kvietimu yra dalyvavę buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys, finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Nacionaliniai maldos pusryčiai – tai politikų, verslininkų, visuomeninių organizacijų atstovų, jaunimo susitikimai, kuriuose kalbama apie tai, kaip Evangelijos vertybės veikia kasdienį mūsų gyvenimą, visuomenę, tarpusavio santykius. Pasaulyje maldos pusryčių tradicija susiformavo XX amžiaus viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų