REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį penktadienį, kovo 16 d., klube "Gravity" toliau savo populiarumo stebinančią seriją „Sutemos Live“ pratęs suomio Luomo, dar žinomo ir Vladislavo Delay bei  Uusitalo slapyvardžiais, gyvas pasirodymas. Renginio metu taip pat gros „Sutemų“ serijos organizatorius DJ Walkman bei sparčiai populiarėjanti trijų diskžokėjų komanda "Min For DJs".

REKLAMA
REKLAMA

Helsinkyje gimęs, tačiau šiuo metu Berlyne gyvenantis Luomo, kurio tikrasis vardas yra Sasu Ripatti, jau senokai vadinamas elektroninės muzikos legenda, kuriai pagarbą atiduoda ne tik visa jaunoji karta, bet ir daugelis elektroninės šokių muzikos žvaigždžių. O jam dar tik 30 metų! Beje, nors po kiekvienu jo pseudonimu kuriama vis kitokia muzika, šį penktadienį suomis žada daug gero minimal techno bei mažai poilsio kojoms.

REKLAMA

Lyginamas su Richie Hawtinu ir Monolake

Per 10 metų trunkančią karjerą Sasu žinomose „Chain Reaction“, „Mille Plateaux“ bei „Force Tracks“ įrašų kompanijose iš viso išleido daugiau nei 15 albumų bei 20 singlų. Garsiausi jų – tai nepamirštamieji „Multila“, „Anima“ bei „Vocalcity“.

Pastaruoju metu šis atlikėjas dar aktyviau kuria nei anksčiau – praėjusių metų gegužę jis išleido Uusitalo naują albumą, spalį – Luomo. Tuo tarpų naujas Vladislavas Delay įrašas pasirodys dar šį pavasarį. Todėl pelnytai būsimas „Sutemos Live“ svečias dėl savo nuopelnų ir autoriteto yra lyginamas su pačiais svarbiausiais minimal muzikos atlikėjais tokiais, kaip kanadiečiu Richie Hawtinu, vokiečiu Monolake ar amerikiečiu Stewartu Walkeriu.

REKLAMA
REKLAMA

Gavo Suomijos valstybinę premiją

Sasu yra vadinamas ne tik svarbiausiu Suomijos elektroninės muzikos atlikėju, bet ir vienu svarbiausiu visos Suomijos muzikinės scenos žmogumi, savo populiarumu bei autoritetu niekuo nenusileidžiantis garsiajai suomių poproko grupei "Him". Prieš 4 metus jis netgi gavo valstybinę premiją už Suomijos kultūros populiarinimą svetur.

Nors jis nuolatos rengia savo solinius koncertus visame pasaulyje, taip pat dažnai dalyvauja pasaulinėse šiuolaikinio meno parodose, tačiau į Lietuvą Luomo atvyks pirmąjį kartą. „Džiaugiamės, kad šis atlikėjas pagaliau atvyks pas mus, nes jo pasirodymu planavome pradėti „Sutemos Live“ vakarėlių ciklą dar rugsėjo mėnesį. Tačiau, kaip matote, tai užtruko ilgiau nei galėjome tikėtis. Sasu šiuo metu nepaprastai daug koncertuoja ir suderinti pasirodymo datą buvo ne mažas iššūkis," – sako DJ Walkman.  

Toliau serijoje - Michaelas Fakeschas bei Deadbeat gyvai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau balandžio 13 d. „Sutemose“ klube „Gravity“ gros - antrą kartą į Vilnių atvykstantis IDM muzikos genijus Michaelas Fakeschas. Tai bus dabar jau išsiskyrusių Vokietijos elektroninės muzikos legendų „Funkstörung“ nario antrojo solinio albumo „Dos“ pristatymas kartu su vokalistu Taprikku Sweezee.

Tuo tarpu gegužės 4 d. šioje serijoje gyvai pasirodys kanadietis Deadbeat, taip pat žadantis pristatyti savo naujausią albumą „Journeyman's Annual“. 2004-ais Deadbeat jau viešėjo Vilniuje, tą sykį jis kartu su garsiaisiais Monolake, Stewartu Walkeriu, „Mouse On Mars“ bei Sutehk pasirodė įspūdingame trijų dienų festivalyje „Elektrodienos“, kuris vyko ŠMC.

Daugiau informacijos:
http://www.sutemos.net/lt/events
Specialus Luomo interviu:
http://www.sutemos.net/lt/articles
Pigesni bilietai:
http://www.bilietai.lt/axtweb/view/evt-desc/1.0-lt-EDS001000001850

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų