REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karalienės garbės apdovanojimas įteiktas moteriai iš vakarų Jorkšyro, kuri prisiteisė piniginę kompensaciją iš savo prievartautojo, kuris netikėtai, vos išėjęs iš kalėjimo, kur buvo nuteistas kalėti už šešis prievartavimus ir vieną bandymą išprievartauti, laimėjo septynis milijonus svarų sterlingų, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Bandymu išprievartauti Iorworthas Hoaras buvo nuteistas dar 1988 metais, iš kalėjimo buvo paleistas 2004 metais, atitarnavęs šešioliką metų. Tuomet jis ir laimėjo milžinišką – septynių milijonų svarų sterlingų – prizą Nacionalinėje Loterijoje.

REKLAMA

Iki šiol savo vardo nenorėjusi atskleisti 82 metų amžiaus Shirley Woodman dabar nesislėpdama kalba apie savo klaikią patirtį ir kentėjimą. Anot jos, teisme ji bylinėjusis dėl „teisingumo įvykdymo“. Anot jos, tai buvusi fantastiška, tačiau itin traumatiška patirtis, tačiau išgirdusi teismo sprendimą ji džiūgavusi.

Susitarimas dėl kompensacijos prieitas ne teismo salėje, o visi gauti pinigai buvo perduoti labdaringoms organizacijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Garbingo amžiaus ponia Woodman bylos ėmėsi siekdama prisiteisti piniginę kompensaciją iš loterijoje laimėjusio I. Hoare'o, kuris dar iki jos bylos buvo šešiskart teistas už išprievartavimą, kėsinimąsi išprievartauti ir nepadorų priekiabiavimą.

Moteris pasakoja, kad bandymo išprievartauti patirtis ją palaužusi – ji jautusis tartum byrėtų dalimis. Anot jos, buvo baisu tai prisiminti, tačiau buvo itin klaiku išgirsti, kad nusikaltėlis – laisvėje, o dar blogiau – kad jis ką tik laimėjo loterijoje tokią gausią pinigų sumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ponia Woodman tebeprisimena, kaip labiausiai bijojusi vieno- kad prievartautojas jos ieškosiantis, norėdamas atkeršyti už jos parodymus teisme, kurie buvo lemiami jo byloje.

Dirbusi mokytoja, šiuo metu jau pensikinkė, Sh. Woodman tvirtina, kad atsiteisti su Hoare'u norėjusi vien tam, kad tai sąlyginai kompensuotu jos patirtą psichologinę skriaudą po užpuolimo Roundhay parke, Leedso mieste.

„Tai buvo neteisinga. Apie šešiolika – dvidešimt metų paslėptos vidinės kovos, vėl pamačiau šį vyrą, laimėjusį septynis milijonus ir juos pasiliksiantį.“

Šiemet Shirley Woodman buvo pagerbta Karalienės garbės apdovanojimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų