REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos centrinis bankas (ECB) paskyrė ECB valdybos narį belgą Peter Pret vyriausiuoju banko ekonomistu, iš šio posto atsistatydinus Juergen Stark, praneša BBC. 62-ejų metų P. Praetas buvo ECB šešių narių valdybos narys nuo 2011 m. birželio.

REKLAMA
REKLAMA

J. Štarkas dėl „asmeninių priežasčių“ atsistatydino šių metų rugsėjį, tačiau savo pareigas ėjo tol, kol buvo surastas jo įpėdinis. J. Štarkas apie atsistatydinimą pranešė kaip tik tada, kai pasklido gandai apie banke įsivyravusius nesutarimus dėl vykdomos obligacijų išpirkimo programos. Pranešama, kad J. Štarkas buvo vienas iš keturių ECB valdybos narių, balsavusių prieš skandalingą praėjusio mėnesio sprendimą atgaivinti obligacijų išpirkimo iš įsiskolinusių euro zonos narių programą.

P. Praetas - ekonomikos mokslų daktaras, baigęs Briuselio universitetą 1980 m. Prieš tapdamas Belgijos centrinio banko valdybos nariu 2000-aisiais, jis dirbo valstybiniame ir privačiame sektoriuose. 1987-1999 metais ėjo vyriausiojo ekonomisto pareigas dabartiniame „Fortis“ banke. Be to, jis buvo Bazelio bankų priežiūros komiteto narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų