REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai Panemunės kelio poste pradėjo dirbti naudodami mobiliąją kuro matavimo įrangą. Per pirmąsias šios įrangos naudojimo dienas pareigūnai nustatė aštuonis atvejus, kai lengvaisiais automobiliais buvo bandoma į Lietuvą įvežti daugiau kuro, negu asmenys nurodė Keleivio deklaracijose.

REKLAMA
REKLAMA

Daugumos automobilių vairuotojai ne tik deklaravo mažesnį gabenamo kuro kiekį bake, bet ir paaiškėjo, kad jų automobiliuose sumontuoti didesni kuro bakai.

REKLAMA

Visiems pažeidėjams surašyti Administracinių teisės pažeidimų protokolai, jų gabenamas kuras apmokestintas importo mokesčiais.

Lietuvos muitinė mobilią kuro kiekio matavimo įrangą įsigijo gruodžio mėnesį. Įranga yra sumontuota ant automobiliams skirtų priekabų, pritaikyta lengvai pasiekti bet kurį pasienio postą, kuriame reikia šią įrangą panaudoti. Įranga yra patikrinta metrologų, su ja galima atlikti tikslius kuro kiekio matavimus.

Kuro kiekio matavimai šia įranga padeda nustatyti atvejus, kai automobiliuose yra sumontuojami nestandartiniai kuro bakai ir degalų bandoma įvežti daugiau, nei leidžia automobilio gamyklinis komplektavimas, aptikti juose paslėptas cigaretes ar draudžiamas medžiagas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų