REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonai kuria virusą, kuris gali aptikti kibernetinės atakos šaltinį ir neutralizuoti jo programą. Ginklo sukūrimas yra 179 milijonų jenų (2,3 milijonų dolerių) ir trejų metų vyriausybės remiamo projekto kulminacija. Virusas sukurtas tam, kad sektų ir analizuotų atakas.

REKLAMA
REKLAMA

JAV ir Kinija pranešė vadinamuosius kibernetinius ginklus naudojančios praktikoje. Japonija, norėdama naudoti šį kibernetinį ginklą, turės pakeisti įstatymus, nes dabartiniai draudžia gaminti kompiuterinius virusus. Lapkričio mėnesį kompiuterinė sistema, valdoma 200 Japonijos vietinės valdžios institucijų, dėl kibernetinių atakų buvo sutrikusi. Spalio mėnesį prieš Japonijos parlamento kompiuterių tinklą buvo surengta dar viena kibernetinė ataka, tikriausiai susijusi su elektroniniais laiškais iš Kinijos serverio. Iš šio serverio ir anksčiau buvo rengiamos prieš Japonijos įstatymų leidėjų kompiuterius nukreiptos atakos.

Taip pat buvo pranešta, kad Japonijos diplomatų kompiuteriai, esantys devynių šalių ambasadose ir konsulatuose, vasarą buvo užkrėsti virusais. Šiuo metu virusas yra testuojamas „uždaroje aplinkoje“ siekiant išbandyti jo veikimo galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų