REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politinės partijos ne vėliau kaip iki kovo 1-osios privalo Teisingumo ministerijai pateikti savo partijų narių sąrašus.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiga partijoms savo narių sąrašus pateikti kasmet, yra numatyta Politinių partijų įstatyme. Tokie sąrašai Teisingumo ministerijai teikiami tik elektroniniu būdu per Teisingumo ministerijos interneto svetainės (www.tm.lt) skiltį „Politinių partijų sąrašai“ nuo kiekvienų metų sausio 1 iki kovo 1 d.

REKLAMA

Partijų teikiamuose sąrašuose turi būti nurodyta kiekvieno politinės partijos nario pavardė, vardas, asmens kodas, gyvenamosios vietos adresas. Teisingumo ministerija su informacinės sistemos pagalba patikrina, ar pateiktas narių sąrašas atitinka teisės aktų reikalavimus, ar šiuose sąrašuose yra ne mažiau nei 1000 narių, ar jie yra pilnamečiai, ar jų narystė nesidubliuoja su kitų partijų sąrašais ir pan.

Teisingumo ministerija kiekvienais metais iki balandžio 1 d. privalo informuoti Vyriausiąją rinkimų komisiją apie politinės partijos narių sąrašų pateikimą bei narių skaičiaus atitikimą įstatymo reikalavimams.

Šiuo metu Juridinių asmenų registre iš viso yra įregistruotos 39 politinės partijos.

Narių sąrašų pateikimas Teisingumo ministerijai yra būtina sąlyga politinėms partijoms dalyvauti rinkimuose bei gauti valstybės finansavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų