REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamylėtos trylikametės juokiasi, o jų meilužiai rauda

Už lytinius santykius su paauglėmis – net savanoriškus – pasipylė bausmės, griežtesnės negu už išžaginimus ir net už žmogžudystes.

REKLAMA
REKLAMA

Užstalėje traukdami visiems žinomą liaudies dainą: „Šėriau, šėriau sau žirgelį [...] Pamylėjau aš mergelę dvylikos metelių“, nesusimąstome, kad tikrovėje ši daina – baisūs spąstai. Taikydamiesi prie Europos Sąjungos, įstatymų leidėjai taip sugriežtino bausmes už lytinius santykius su mažametėmis iki 14 metų, kad teismai turi skirti griežtesnes nei žagintojams ar net žudikams bausmes.

REKLAMA

Tuo savo kailiu įsitikino du telšiškiai ir porelė iš Vilniaus rajono – už trylikametės viliones visi keturi pasodinti kalėti po 9–10 metų.

Neseniai griežtus nuosprendžius Šiaulių apygardos teisme išgirdo du telšiškiai – Vaclovas Žilinskis bei Darius Kučinskis.

Sužinoti, ką gi abu vyrai iškrėtė, buvo gana sunku, nes teismas vyko už uždarų durų.

Motina dukters neužtarė

„Akistatai“ vis dėlto pavyko iššniukštinėti, kad Telšiuose gyvena ne itin pasileidusi, bet ir ne per daug išdidi ponia Nijolė (vardas pakeistas). Ji yra pačiame jėgų žydėjime, todėl nespjauna į meilės romanus su vyrais. Augina dukrą Monikutę (ir jos vardas pakeistas). Mergaitė nuo gimimo lėtesnio mąstymo, bet ne invalidė, gana graži.

REKLAMA
REKLAMA

2010-ųjų pradžioje pas Nijolę buvo pradėjęs lankytis už ją kiek vyresnis Vaclovas Žilinskis (40 m.) bei truputį jaunesnis Darius Kučinskis (30 m.).

Nepraėjo nė pora mėnesių, kai kartą Nijolės duktė, kuriai tuo metu buvo 13 metų, motinai pasiskundė, kad jos kavalieriai lendantys ir prie jos. Iš pradžių ją mylavęs vienas, po to – antras.

Motinos reakcija buvo keista – ji nieko nesiaiškino, tik piktai apšaukė savo mergaitę ir paliepė laikytis atokiau nuo užeinančių vyriškių, girdi, nelįsti jiems į akis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prisipažino tik vienas

Po keleto mėnesių, 2010-ųjų gegužę, Monikutė pasiskundė savo mokytojai. Šios reakcija buvo visai kitokia. Pedagogė mokinės žodžius nedelsdama perdavė policijai, o ten jau žinojo, ką daryti. Policininkai pirmiausia čiupo V. Žilinskį, po mėnesio – D. Kučinskį, ir abiem pasiūlė atlikti „išpažintį“.

„Akistatos“ žiniomis, vienas įtariamųjų iš viso neigė lietęsis prie Monikutės, tikino tik kartą draugės dukterį apkabinęs ir pabučiavęs sveikindamas su gimtadieniu. Antras įtariamasis vis dėlto prisipažino su mergaite turėjęs lytinių santykių, bet esą tai vykę pačiai Monikutei įlindus pas jį į lovą. Tik naiviai tikino nežinojęs, kad mergaitė – trylikametė, atseit manęs, jog tai mažiausiai šešiolikos metų „prisirpusi“, sekso ištroškusi mergina.

REKLAMA

Pasak advokato, kuris dalyvavo tame procese, teisme nebuvę jokių įrodymų – remtasi vien Monikutės žodžiais, kad jai vyrų glamonių nereikėję ir jos nepatikusios, o šiedu, lyg susitarę, jai grūdę į burną prieš jos valią.

Ekspertai nustatė, kad seksualinę prievartą patyrusi paauglė pagal savo psichinį ir fizinį išsivystymą bei socialinę brandą negalėjo visapusiškai suprasti jai daromų veiksmų esmės ir pasipriešinti.

Nuosprendis pribloškė

Taigi teismas konstatavo, kad abu kaltinamieji pasinaudojo dėl mažametystės ir dėl jos amžiaus neatitinkančio protinio išsivystymo bejėgiška nukentėjusiosios būkle.

REKLAMA

Nuosprendžio V. Žilinskis su D. Kučinskiu laukė susigūžę, bet dar turėdami slaptą viltį, kad nebus griežtai nubausti. Tačiau netrukus išbalo išgirdę teisėją skelbiant, jog už mažametės tvirkinimą, seksualinį prievartavimą ir žaginimą yra nuteisiami kalėti net po 9 metus! Negana to, abu vyrai įpareigoti Monikutei per jos motiną sumokėti po 10 000 litų už moralines kančias.

Abu gašlūnai bus suimti nuosprendžiui įsiteisėjus. Kai tai įvyks, V. Žilinskis su D. Kučinskiu galės guostis, kad jiedu ne pirmieji, sulaukę tokios griežtos bausmės už tokį nusikaltimą. Pernai spalį už lytinius santykius su mažamete ilgam kalėti nuteisti meilužiai – 19 metų iš Šalčininkų rajono kilusi Kristina Salmanovič bei 27 metų vilnietis Rolandas Verba, – kurie į savo meilės žaidimus buvo du kartus įtraukę smalsią trylikametę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlė išbandyti

Per vienos radijo stoties pažinčių skelbimus susipažinusiems Kristinai Salmanovič ir Rolandui Verbai įprastas seksas veikiai pabodo, tad vyras savo damai pasiūlė išbandyti ir grupinę sueitį.

Kai R. Verba verslo reikalais buvo išvykęs į užsienį, Kristina viename pažinčių tinklalapyje susidraugavo su Vilniaus rajono kaime gyvenančia trylikamete. Susirašinėdama Kristina išklausinėjo apie jos seksualinę patirtį ir galop tiesiai paklausė, ar jos nesudomintų grupinis seksas. Nelabai suvokdama, kas tai ir kaip daroma, mažametė prisipažino, jog gyvenime norėtų daug ką išbandyti.

REKLAMA

Kristina Salmanovič pasiūlė susitikti, ir netrukus mergaitė viena atvažiavo į Vilnių. Ją pasitikę R. Verba su Kristina mergaitę pavaišino pica, nusivedė pačiuožinėti ledo arenoje, o vakare visi trys nuvyko į Vilniaus rajone esantį nuošalų motelį „Sandy“.

Neiškentė nepasigyrusi

Viename kambaryje apsigyvenusi trijulė išgėrė alaus bei šampano, po to, žaisdami kortomis, kikendami nusirengė ir sukrito į lovą...

Trylikametė nebuvo sužavėta nauja patirtimi, ypač jai nepatiko tenkinti R. Verbą oraliniu būdu. Kita vertus, ji neprieštaravo, niekam nesiskundė. Atvirkščiai – po keleto dienų mergaitė dar kartą atvyko į Vilnių ir dar kartą su R. Verba bei K. Salmanovič dalyvavo grupinėje orgijoje, vėl mylėjosi įvairiais būdais.

REKLAMA

Grįžusi namo mažametė neiškentė apie savo seksualinius nuotykius nepasigyrusi savo vyresnei pusseserei, kad esanti jau suaugusi, daug mačiusi ir patyrusi! Visai nesužavėta, o pakraupusi pusseserė nedelsdama paskundė policijai.

Nors apklausta mažametė pareiškė, kad su suaugusiųjų porele į lytinius santykius leidosi savo noru, R. Verba bei K. Salmanovič buvo sulaikyti, ištardyti ir teisiami. Įrodymų nebuvo, bet nesitikėdami griežtos bausmės Rolandas su Kristina neslėpė savo nuotykių trise.

Lėmė ekspertų išvada

Baudžiamąją bylą nagrinėjęs teismas konstatavo, kad trylikametė dėl jauno amžiaus bei girtumo buvo bejėgiškos būklės, o teisiamieji, tuo pasinaudoję, ją seksualiai išnaudojo, prievartavo ir net žagino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai patvirtino, jog paauglė negalėjo visokeriopai teisingai suprasti su ja atliekamų veiksmų reikšmės, pavėluotai suprato tikruosius „draugų“ ketinimus.

Pernai spalį teismas R. Verbą pripažino kaltu dėl mažametės išžaginimo bei seksualinio prievartavimo ir nuteisė kalėti net 10 metų. K. Salmanovič pripažinta šių nusikaltimų bendrininke ir už tai įkalinta 9 metams ir 6 mėnesiams. Nuteistieji įpareigoti mergaitei sumokėti 10 000 litų kaip moralinę kompensaciją.

Išgirdę nuosprendį, abu nuteistieji pratrūko raudoti. Jiedu parašė apeliacinį skundą ir prašosi išteisinami. Apeliacijos nagrinėjimas prasidės vasarį, kol kas nuteistieji palikti už grotų.

Sigitas STASAITIS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų