REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Biržų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Jis pradėtas po to, kai paaiškėjo, jog trys nepilnamečiai Kučgalio socializacijos centro „Širvėna“ ugdytiniai sumušė to paties centro penkiolikmetį globotinį.

REKLAMA
REKLAMA

Incidentas įvyko gruodžio 27 -osios vakare, 20 valandą, bendrabučio vestibiulyje.

Policijai apie šį įvykį pranešta kitą dieną, 14.57 val.

Pasak policijos atstovės ryšiams su visuomene Zitos Žalinkevičienės, nukentėjusiam paaugliui skirta teismo medicinos ekspertizė. Į ligoninę jis nepaguldytas.

REKLAMA

Šiuo metu Kučgalio socializacijos centro direktorė Laima Vaičienė atostogauja. Ją pavaduojantis Andrius Taura „Šiaurės rytams“ ką nors komentuoti atsisakė motyvuodamas tuo, jog vyksta ikiteisminis tyrimas.

Raštu pavaduotojo paklausėme, kur tuo metu, kai įvyko incidentas, buvo sargas ir auklėtojai. Taip pat paklausėme, kiek teisingi gandai, jog ateinančiais metais centro apsaugą perima privati saugos firma.

A. Taura pareiškė, kad į pateiktus klausimus jis gali atsakyti per dešimtį dienų.

Švietimo ir mokslo ministerijos specialistas Antanas Drungilas teigė tik iš korespondentės išgirdęs kalbas apie galimas saugos tarnybos paslaugas Kučgalio socializacijos centre.

REKLAMA
REKLAMA

„Be steigėjo - ministerijos - žinios to tikrai nebus. Kiek žinau, kai kuriuose centruose ši paslauga pasiteisino. Bet sunku pasakyti, ar tokia paslauga bus perkama, nes mažės biudžetas“, - sakė A. Drungilas.

Pašnekovas džiaugėsi iš A. Tauros išgirdęs, kad sumažėjo iš socializacijos centro bėgančių ugdytinių.

Redakcijos žiniomis, per moksleivių žiemos atostogas centre liko 8 ugdytiniai. Pagal nustatytą tvarką jie ugdomi trijose grupėse. Kiekvienoje nakčiai lieka po vieną auklėtoją. Taip pat įstaigoje nuolat būna vienas sargas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aplinka nuolat filmuojama.

Redakcijos žiniomis, tą vakarą pirmosios grupės auklėtiniai pradėjo terorizuoti prieš mėnesį iš Rokiškio rajono atvykusį penkiolikmetį.

Vaikas į socializacijos centrą pakliuvo dėl vagysčių.

Vieną aršų paauglį tą vakarą budėjęs auklėtojas sudrausmino. Po kiek laiko prie rokiškėno pradėjo kabinėtis kiti.

Iš centro vienomis kojinėmis, be batų penkiolikmetis pabėgo 21.30 val. Nors auklėtojas ir apsaugininkas jį bandė pavyti, tačiau to padaryti nepavyko.

Tą vakarą, pasak atstovės spaudai Zitos Žalinkevičienės, Biržų policijai apie tai, jog iš centro paspruko nepilnametis, pranešta nebuvo.

REKLAMA

Sušalusį vaiką po valandos atrado tame pačiame socializacijos centre auklėtoju dirbantis ir netoliese gyvenantis Raimondas Vedluga. Redakcijos žiniomis, vyras išgirdo aršiai lojant šunį ir išėjęs į kiemą rado centro globotinį.

Paklaustas R. Vedluga neneigė tą vakarą vaikiną įvedęs į namus, girdęs karšta arbata bei drungname vandenyje mirkęs kojas, kad jos bent kiek sušiltų. Vėliau, apavęs batais, parvedė atgal į centrą.

Jurgita VITKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų