REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais Lietuvai prognozuojamas nedidelis ekonomikos augimas, teigia Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas ekonominės ir socialinės politikos klausimais Nerijus Udrėnas.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio rytą „Žinių radijui“ N. Udrėnas sakė, kad analitikai sutaria dėl Lietuvos ekonomikos augimo, tuo metu daugelis kitų Europos valstybių balansuoja ties recesijos riba.

REKLAMA

„Lietuva, sugebėjusi persitvarkyti savo ekonomiką, ekonomikos struktūras, atrodo pakankamai konkurencinga ir kol kas galime su nuosaikiu optimizmu žiūrėti į ateitį. Tas augimas nebus didelis, tačiau jis bus“, – komentavo N. Udrėnas.

Anot šalies vadovės patarėjo, Lietuva 2012-aisiais turi pakankamai realistišką valstybės biudžetą, tai reiškia, kad laiku bus išmokami atlyginimai, pensijos. Įtakos neženkliam šalies ekonomikos augimui turės ir tai, kad pagrindinės eksporto rinkos – Vokietija ir Skandinavijos šalys – atrodo santykinai neblogai, prognozuojamas stabilus vidaus vartojimas. Pasaulio ekonomikoje taip pat atsiranda stabilizacijos ženklų: rinkos tiki Ispanijos, Italijos naujų vyriausybių politika, mažėja nedarbas Jungtinėse Amerikos Valstijose, vokiečių pramonininkai žada plėsti investicijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Taigi yra tų tikrai neblogų ženklų, kuriais Lietuva toliau pertvarkydama savo gamybos potencialą, gebėjimą parduoti galės pasinaudoti šitų valstybių ekonomikos situacija“, – sakė N. Udrėnas.

Ekonomistai yra prognozavę, kad dėl besitęsiančios euro zonos šalių ekonomikų krizės Lietuvos ūkio augimas ateinančius metus turėtų siekti 2-3 proc., o esant tokiems tempams Lietuvai gali prireikti maždaug 6 metų, kad sugrįžtume į 2008 metų ekonomikos lygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų