REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per 2011 m. turto areštų įregistruota 27 proc. mažiau nei prieškriziniais 2008-aisiais,  ir net 2,6 karto mažiau nei 2009-aisiais. Įmonių, kurios pernai patyrė turto areštą, buvo 1,7 proc. mažiau nei prieš krizę. Tačiau paskutinius du praėjusių metų mėnesius turto areštų skaičius vėl ėmė palengva kopti į kalną. Taip teigia įmonių mokumą vertinanti UAB „Creditreform Lietuva“, atlikusi Turto areštų aktų registro, kuri tvarko Centrinė Hipotekos įstaiga, įrašų analizę.

REKLAMA
REKLAMA

2011 m. sumažėjo ir vienai įmonei tenkantis turto areštų skaičius. Pernai jis siekė 1,9, kai 2009 m. buvo 3,1. Be to, paskutinius dvejus metus buvo areštuojamas smulkesnių įmonių turtas. Lyginant su prieškriziniais 2008 metais, patyrusių turto areštus įmonių labiausiai sumažėjo statybos, medienos apdirbimo, baldų pramonės įmonėse, o padaugėjo prekyboje, konsultacijų, architektūros ir reklamos bei NT įmonėse.

REKLAMA

Iš viso per 2011 m. buvo areštuota turto už 2,57 mlrd. Lt sumą, o vidutinė arešto suma sudarė 276 tūkst. litų. Daugiau kaip po 10 mln. Lt vertės turto buvo areštuota  38 įmonėse.

Tačiau jau lapkritį areštų tapo 106 daugiau nei spalį, o gruodį areštų padaugėjo dar 6,6 proc. Mėnesio statistikos pablogėjimas buvo visose ūkio šakose, išskyrus prekybą, maitinimą bei apgyvendinimą ir profesinę veiklą.

„Artimiausi mėnesiai parodys, ar areštų ir toliau daugės, - sako UAB „Creditreform Lietuva“ direktoriaus pavaduotojas Romualdas Trumpa, -  bet kokiu atveju neturėtų pasikartoti staigus turto areštų skaičiaus augimas ir masinės įmonių griūtys, kaip buvo prieš trejus metus“. Verslininkams vertėtų tik atidžiau stebėti savo partnerius ir klientus, nes, kaip rodo „Creditreform Lietuva“ patirtis, jei įmonės turto areštas nėra išregistruojamas daugiau kaip tris mėnesius, gerokai padidėja šios įmonės verslo rizika.

Iš įmonių, kurios patyrė turto areštus prieš dvejus metus, veikiančių įmonių sąrašuose jau nebėra 43% (statybos -  48%), o iš tų, kurios patyrė turto areštus prieš metus – nebeliko 30% (pramonės – 37 % , statybos – 33 %).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų