REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per naktį veikiančios bibliotekos kol kas prieinamos ne visiems aukštųjų mokyklų studentams. Viena nedaugelių – Mykolo Romerio universiteto (MRU) biblioteka – durų nerakina iki paryčių. Jos darbuotojai sako laisvų vietų naktį, ypač per sesiją, bibliotekoje lieka ne tiek jau daug. Vilniaus universiteto (VU) centrinė biblioteka savo studentams žada, kad naujai statomas pastatas – Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras (MKIC) – veiks visą parą.

REKLAMA
REKLAMA

„Savarankiškas darbas sudaro bene didžiausią studijų dalį ir tam reikia tinkamos erdvės. Su didžiausiais sunkumais, ko gero, susiduria studentai, gyvenantys bendrabutyje. Čia juk egzistuoja ne vien tavo poreikiai, nėra jokios garantijos, kad reikiamu metu gausi privatumą ir ramybę. Žinoma, visada galima naudotis universitete esančiomis skaityklomis. Tik, tenka pripažinti, kad mokytis „pagal grafiką“ ne visada pavyksta“, – teigia VU leidybos specialybę studijuojanti Rūta Požerskaitė.Anot studentės, pasibaigus bibliotekos darbo valandoms tenka traukti namo, kur ne visada rasi tinkamą aplinką mokymuisi, todėl visą parą veikianti mokymosi erdvė būtų puikus sprendimas studentams.

REKLAMA

Iki šiol VU Centrinė biblioteka neturėjo naktį veikiančios bibliotekos, jos darbo laikas prieš sesijas ir sesijų metu būdavo ilginamas. Visgi bibliotekos gen. direktorė Irena Krivienė pripažįsta, kad besibaigiant bibliotekos darbo laikui studentai pasako norintys mokytis dar ilgiau.

„Kol kas nedirbame visą parą, nors ir studentai to labai norėtų, ir biblioteka supranta, kad atsirastų papildomos paslaugos. Bet kol kas šis senasis pastatas naktį nedirba. Naujai statomas pastatas – Mokslinės komunikacijos ir informacijos centras – antrasis VU bibliotekos pastatas veiks visą parą“, – lrt.lt teigė I. Krivienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu MRU biblioteka studentams atvira iki 5 ryto. Čia studentai savitarnos aparatu gali pasiimti ir reikalingas knygas. Bibliotekos direktorė Jurgita Levickienė LRT interneto tarnybą patikino, kad naktį besimokančių studentų yra daug – užimtos beveik visos vietos.

„Naktį tikrai ne tuščios [vietos], iki pat 5 ryto sėdi. Tie, kas ateina nuo ryto, dar prašo paankstinti, kad biblioteka pradėtų dirbti anksčiau. Žiūrime, kaip paankstinti laiką, bet kol kas su valymu nesusideriname. Tarp 5 ir 8.30 val. būna trumpa pertraukėlė“, – kalbėjo J. Levickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) studentams visą parą atvira interneto skaitykla. Kaip teigė šios bibliotekos direktorė Rimutė Abramčikienė, be kompiuterių dar yra periodikos fondas, televizorius, poilsio kampas.

„Naktį per sesijas ateina visai nemažai. Jei pieštume kreivę – pakilimas būna vasarį, gegužę, birželį, o po to vidutiniškai – 4-8 studentai [naktį būna skaitykloje]“, – studentų naudojimąsi naktį veikiančia biblioteka nupasakojo R. Abramčikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų