REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos kanclerė Angela Merkel įspėjo, kad naujieji metai bus be abejonės sunkesni už 2011 metus. Pasak Merkel, Europa ir taip jau susidūrė su sudėtingiausiu išbandymu per kelis dešimtmečius, tačiau ateityje dėl to taps tik stipresnė.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos vadovė paragino stipriau kooperuotis, kad būtų išgelbėtas euras. Pasak jos, Vokietijos ekonomika vis dėlto veikė pakankamai sėkmingai, nors kitais metais bus dar sunkiau, praneša Guardian.

REKLAMA

Naujametinis Merkel pranešimas tapo savotišku pavyzdžiu ir kitiems Europos lyderiams. Graikų ministras pirmininkas Lucasas Papademosas pareiškė, kad bus tęsiamos griežtos taupymo normos, o Italijos prezidentas Giorgio Napolitano įspėjo, kad šaliai teks aukotis, kad būtų išvengta finansinės griūties.

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy teigė, kad žmonės turi būti drąsūs, pasitikdami naujųjų metų iššūkius: „Aš žinau, kad daugelio jūsų gyvenimų, jau išbandyti dviejų sudėtingų metų, lauks dar daugiau iššūkių. Metus užbaigėme, susirūpinę dėl savęs ir savo vaikų. Ši beprecedentinė krizė yra be abejonės žiauriausia po II Pasaulinio karo, o ji dar nesibaigė.“ Tačiau Sarkozy pažymėjo, kad žmonės turi tikėti gera ateitimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų