REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujieji metai kauniečiams dovanojo naujovę – galimybę visą parą internetu stebėti, kaip tvarkomos miesto gatvės. Priekaištų dėl pavėluotai valomų arba apskritai neprižiūrimų gatvių sulaukiantys kelininkai džiaugiasi, kad internete veikiantis ir visiems prieinamas Kauno gatvių priežiūros žemėlapis leis išvengti nesusipratimų.

REKLAMA
REKLAMA

Specialaus transporto priemonėse sumontuota vidinės kontrolės navigacinė sistema fiksuoja, kiek tiksliai kilometrų nuvažiuoja mašinos. Ši sistema leidžia tiesiogiai stebėti, kokia kryptimi bei kokiu greičiu juda transporto priemonės.

REKLAMA

Miesto savivaldybės interneto svetainės www.kaunas.lt dešinėje pusėje paspaudę aktyvuotą nuorodą, miestiečiai bus nukreipti į interaktyvų žemėlapį ir matys, kurias gatves valo ar barsto bendrovės „Kauno švara“ mašinos.

„Paprastai, kai žmonės nemato gatves valančių mašinų, galvoja, kad niekas miesto netvarko, nors iš tiesų taip nėra. Šiuolaikinės technologijos leidžia padaryti taip, kad gyventojai galėtų stebėti procesą net neišėję į gatvę. Manau, kompiuterio ekrane matant ant gatvių žemėlapio judančius taškelius, kurie vaizduoja transporto judėjimą, kils mažiau nepagrįstų abejonių dėl įmonės darbo“, – teigė „Kauno švaros“ Miesto valymo skyriaus viršininkas Vytas Bancevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų