REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemos šventės – metas, kai emigrantai kraunasi lagaminus ir užgula keleivinio transporto stotis, grįžta švenčių sutikti tėvynėje. Pastebima besiformuojanti nauja lietuvių tradicija – vykti šventes sutikti į kitą šalį pas draugus ar gimines. Dėl to oro srautai perpildyti į abi puses, pridedami papildomi skrydžiai, tuo pačiu padaugėja ir turistinių kelionių. Pasak jų teikėjų, žmonės ieško įdomesnių būdų praleisti šventes nei kasmet sėdėti užstalėje namuose, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Perpildyti lėktuvai į abi puses

„Per šventes stebime ne tik grįžtančių išeivių gausą, bet ir žiūrime į mūsų automobilių stovėjimo aikštelių užimtumą. Akivaizdu, kad ir lietuviai linkę praleisti šventes svetur“, – LRT interneto tarnybai komentavo Kauno oro uosto gen. direktorius Arijandas Šliupas. Pasak direktoriaus, kadangi papildomi skrydžiai populiariausiomis kryptimis organizuojami tiek į vieną, tiek į kitą pusę, natūralu, kad ir keleivių srautai padidėja į abi puses.

REKLAMA

Pasak A. Šliupo, visos kryptys yra visiškai užpildytos, o papildomi skrydžiai organizuojami Londono, Briuselio, Dublino ir Oslo kryptimis. „Galima teigti, kad tomis kryptimis ir yra labiausiai padidėjęs keleivių srautas tiek į vieną, tiek į kitą pusę“, – konstatavo Kauno oro uosto gen. direktorius.

A. Šliupo teigimu, kuo anksčiau keleiviai nusiperka bilietą, tuo jie būna pigesni, o tie, kurie sugalvoja skristi paskutinę minutę, sumoka žymiai didesnę sumą už bilietą nei tuomet, jeigu būtų planavę įsigyti bilietus prieš pusmetį.

REKLAMA
REKLAMA

Šiek tiek statistikos

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2010-ųjų gruodžio mėnesį išvykusių Lietuvos gyventojų kelionių skaičius visų rūšių transportu buvo 340 tūkst., iš jų oro keliu – 42,3 tūkst. Tą patį mėnesį 2009-aisiais gyventojų kelionių skaičius siekė 284,4 tūkst.

Išvykusių Lietuvos turistų kelionės 2010 m. 4 ketvirtį daugiausiai buvo į Baltarusiją (56,7 tūkst.), Latviją (31,5 tūkst.), D. Britaniją (26,3 tūkst.), Lenkiją (25,6 tūkst.). Kaip pridūrė Valstybinio turizmo departamento (VTD) direktorė Raimonda Balnienė, į šias šalis, o taip pat ir Vokietiją, lietuviai ištisus metus vyko daugiausiai. „Poilsiui žiemą populiariausias Egiptas, vasarą – Pietų Europos kurortai“, – LRT interneto tarnybai kalbėjo R. Balnienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė VTD direktorė, tarp lietuvių populiarėja ir trumpos proginės kelionės („city breaks“) į įvairius Europos miestus, kurias jie dažniausiai perka savarankiškai (dažnai internetu) ir naudojasi pigesnėmis avialinijomis.

2010 m. 4 ketvirčio duomenys rodo, kad vidutinės vienos lietuvio kelionės išlaidos siekė 1463,5 Lt., vienos dienos – 223,6 Lt.

2010 m. 4 ketvirčio išvykstamojo turizmo, kai keliones organizuoja ir paslaugas teikia kelionių agentūros ir kelionių organizatoriai, duomenimis, Lietuvos gyventojų, apsilankiusių užsienyje, skaičius daugiausiai buvo Afrikoje (12 723), Egipte (12 266), Turkijoje (4714), Ispanijoje (1289).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų