REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

iurpiai skamba man tas drakono pavadinimas, na, bet ką jau čia padarysi. Žodžiu, draugai mieli, jau rodyklei artėjant prie vidurnakčio, linkiu visiems, kurie galvos norus, sugalvoti vieną ir apie keliones. O, kad keliauti sektųsi ir kitais metais, įsidėmėkite kelis svarbius patarimus, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Taupykite kelionėms. Bus tų šmutkių ir naujų ratlankių, o štai laikas bėga, o pamatyti norisi vis daugiau ir daugiau. Tad taupom ir keliaujam, o geriau keliaukite taupiai ir už 9 keliones sumokėkite vos truputį virš 3000 litų (taip, būna ir taip.

REKLAMA

Pirma bilietas – paskui viešbutis. Oj, kaip dažnai vis dar pradedam planuoti kelionę „ne nuo to galo“. Prisiminkite, jog viešbučiai niekur nedings, o štai pigių skrydžių nelieka labai greitai.

Apsidraudę nejausite kažko netikėto ir nepatrauks jūsų šokti nuo uolų, tik ištikus net smulkiai nelaimei, nenukentės jūsų piniginė, o tai svarbu. Kartą draugė Slovakijoje sumokėjo 150 litų (po konvertacijos) už vieną elementariausią ukolą nuo pykinimo ir dvi angliukų tabletes.

REKLAMA
REKLAMA

Pigius bilietus pirkti reikia bent prieš mėnesį, nes šitas gėris labai labai greitai garuoja.

Pigių bilietų į Turkiją ir Egiptą nebūna. Na, gal iš kokios geros šalies ir įmanoma ten nugabenti savo saulės išsiilgusį kūną kokiomis kitokiomis sąlygomis, tačiau iš Lietuvos pigiai nenuskrisite, tad belieka medžioti akcijas. Man pavyko pagauti laimės paukštę dukart: foto ir nuotykiai Turkijoje ir Egipte.

Bagažas. Nepamirškite, jog skrisdami su pigiomis avialinijomis, turite tik rankinį bagažą. Registruojamas bagažas perkamas atskirai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite savo teisių. Dažnas tiesiog sustresuoja kokioje netikėtoje situacijoje ir pamiršta viską, kas vyko iki šiol. Gera atmintis (arba užrašai) gali išgelbėti piniginės turinį ir nervus.

Nepamirškite, jog mūsų tapatybės kortelė galioja ne visur.

Taip pat ne visur galioja vienodas laikas bei eurai.

Planuokite savo keliones šventinėmis dienomis, visos datos čia: Šventinės 2012 metų dienos, kada nedirbsime ir galėsime planuoti atostogas?

Jei turite klausimų, pasitikrinkite, ar jie nepanašūs į šiuos: DUK arba, kokių klausimų kyla keliauninkams (būtinai pratęsime ciklą)

REKLAMA

Na, o jei keliaujate į užsienį tikslingai, tuomet „šopinimosi“ mėnesiai kaip tik jums. Beje, jei vykstate ne vienas, tuomet pirkiniams susidėti galite visi pasiimti registruojamą bagažą į vieną pusę-atgal. Tik teks pasirūpinti iki rankinio bagažo dydžio susilankstančių lagaminu arba nusipirkti vietoje.

Nepamirškite egzotikos – Maroko. Lankėmės ten tik kartą, tačiau tas kartas paliko ryškią „kanopą“ mano gyvenime.

Mėgstate muziejus? Tuomet susipažinkite su miesto kortelėmis, kurios padės ne tik taupyti lankantis muziejuose, tačiau ir vykstant viešuoju transportu. Jūsų dėmesiui: Paryžiaus, Romos, Londono, Miuncheno miesto pasai.

REKLAMA

Jei neturite plano, o visus žemėlapius pamiršote namie, tuomet pirmu taikymu žingsniuokite į artimiausią Turizmo informacijos centrą arba žvalgykitės informacinių lankstinukų viešbutyje.

Nebijokite keliauti su mažais vaikais. Su mažyliais suaugę kopia net į kalnus, ką jau kalbėti apie miestų lankymą, įvairias pramogas. Viešbučiuose vaikams taikomos didžiulės nuolaidos.

Diskutuokite. Nepamirškite, jog diskusijose gimsta tiesa. O visą tiesą apie keliones galite sužinoti Makalius.lt diskusijose, kur rasite įvairiausios naudingos informacijos apie šalis, lankytinus objektus, akcijas, patarimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų