REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pensijų atkūrimas į prieškrizinį lygį, politikų akimis, yra vienas naudingiausių šalies žmonėms praėjusių metų Seimo sprendimų. Parlamentarai neneigia, kad būta klaidų, yra nepadarytų darbų, tarp kurių vieni įvardija minimalios mėnesinės algos nepakėlimą, siūlytų PVM lengvatų neįteisinamą, nesugebėjimą sutvarkyti šilumos ūkio, prabangaus nekilnojamojo turto apmokestinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų agentūros ELTA žurnalistės Jadvygos Bieliavskos kalbinti Seimo nariai 2012 metais dėl ekonominių problemų ir dėl būsimų Seimo rinkimų Lietuvą mato ir sudėtingą, ir neramią, tačiau, nepaisant to, optimistiškai žvelgia į ateitį, tiki šalies galimybėmis ir žmonių darbštumu, nori matyti Lietuvą laimingesnę, turtingesnę ir neišsivaikščiojančią.

REKLAMA

Kokią regite Lietuvą 2012 metais?

A. Butkevičius:

– Nuoširdžiai norėtųsi matyti laimingesnius žmones, tačiau daug kas priklauso nuo priimtų įstatymų. Beje, ir artėjančių Seimo rinkimų.

D. A. Barakauskas:

– 2012 metai ir Lietuvai, ir Europai bus labai sudėtingi ir dėl euro (kartu ir lito), ir dėl visos ES tolimesnės perspektyvos. Lietuvai tai bus dar ir rinkimų metai, prieš pirmininkavimą visai Europos Sąjungai, jie kartu atneš ir daug pažadų, ir politinės kovos atspindžių, ir suvokimo, kad mes turime surasti su kaimynais naujus abipusiai naudingus bendravimo principus, kurie padėtų sušvelninti nuosmukio padarinius, pagerintų žmonių gyvenimą ir sumažintų socialinę atskirtį.

REKLAMA
REKLAMA

– Visiems linkiu kūno ir dvasios sveikatos, kuo daugiau Meilės ir atjautos vienas kitam, o asmeniškai kiekvienam – vilčių išsipildymo.

I. Degutienė:

– Regiu daugiau tarpusavio supratimo. Regiu labiau savo jėgomis pasitikinčius ir tikinčius geresne ateitimi Lietuvos žmones. Manau, jog šiemet kriziniame Europos ir pasaulio kontekste dar labiau išryškės, kad lietuviai tikrai neblogai tvarkosi savo namuose, tikiu, kad sumažės emigracija.

Žinoma, šių metų biudžetas dar bus taupus. Tačiau jis turėtų lemti ir galimybes Lietuvai trūkstamas lėšas skolintis pigiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausias darbas, kurį palinkėčiau nuveikti mums visiems, ne tik valdžiai – dar rimčiau kovoti su šešėline ekonomika. Bet tai ne vien valdžios, o visų mūsų rūpestis suprasti, kad jei nemokam mokesčių, jei užsiimam kontrabanda, jei mokam algas vokeliuose – apvagiam ne ką nors kita, o patys save: savo mokytojus, savo policininkus, savo gydytojus, savo tėvus pensininkus ir pan.

Taip pat tikiuosi ryžtingesnės teisėsaugos reformos visuose jos grandyse. Bet svarbiausią 2012 metų darbą turės atlikti ne valdžia, o visi Lietuvos žmonės – baigiantis metams išsirinkti tokią valdžią, kuriai nebūtų gėda patikėti atsakomybę už valstybę ir visų žmonių gyvenimą per artimiausius ketverius metus.

REKLAMA

J. Razma:

– Norėčiau Lietuvą matyti labiau kuriančią ir neišsivaikščiojančią; pilietiškai susitelkusią ir tikinčią savo gera ateitimi. Norėčiau, kad būtų mažiau susipriešinimo ir negatyvių požiūrių į savo bendradarbius, artimuosius, kaimynus. Lietuvoje daug verslo ir kultūros žmonių pasiekia laimėjimų, sukuria naudingų dalykų – tiesiog jų laimėjimais reikia džiaugtis, nes tai yra visuomenės laimėjimas. Todėl tikiu, kad galime labiau sukaupti dėmesį į labai svarbias tautai kultūros ir švietimo sritis. Pasitikiu Lietuvos verslo lyderiais, kurie pernai užtikrino spartų mūsų ekonomikos augimą. Gal jiems pavyks, nepaisant Europos šalis prislėgusios skolų problemos, pranokti oficialiai patvirtintas kuklias ekonomikos augimo prognozes?

REKLAMA

V. Gapšys:

– Esu optimistas ir visada tikėjau mūsų šalies galimybėmis. Esame maža, bet labai darbšti tauta, todėl 2012 metais mums reikės išnaudoti šį savo privalumą ir savo darbu parodyti, ko esame verti. Sunkumai verčia būti kūrybingus, todėl manau, kad šie metai bus naujų idėjų metai – mes labiau vertinsime kuriančius ir norinčius tobulėti.

V. Žiemelis:

– Žiemos sezonas Lietuvos žmonėms gali sukelti šoką, nes padidėjo mokesčiai už šildymą. Ko gero, nieko nebegalima padaryti, kad juos sumažintume, nes namų renovacija įstrigo. Jeigu šis procesas būtų pajudėjęs, bent dalis žmonių renovuotose namuose būtų mokėję 2–3 kartus mažesnius mokesčius. Antra vertus, valdžia nieko nepadarė, kad šildymui būtų naudojamas vietinis kuras, biokuras, kas apie 30 proc. atpigintų šilumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manau, kad Lietuva bus nelaiminga dėl tokio sunkaus šildymo sezono. Be to, supriešinti ir pensininkai, nes atkuriamos tik senatvės pensijos. Tačiau tiems, kurie gauna kitas pensijas, pavyzdžiui, statutiniai pareigūnai, neatkuriamos pensijos, nors kai kurių statutinių pareigūnų pensijos yra mažesnės negu senatvės pensijos, ypač tų, kurie išėjo į pensiją iki 1995 metų. Manau, kad padaryta didelė neteisybė.

G. Songaila:

– Kitąmet įvyks rinkimai į Seimą – svarbiausią valstybės instituciją, kuri turėtų veikti kaip tikra Tautos atstovybė, o ne kaip išorinių poveikių įrankis. Regiu Lietuvą – apsisprendžiančią, kokio Seimo ji nori, regiu valstybę, pasukusią savo piliečių pasitikėjimo susigrąžinimo keliu, regiu tautą, kuri stiprina save, nepaisant jokių negandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų