REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dujotiekio „Pietų srautas“ jūrinės dalies statyba bus pradėta jau 2012 m. pabaigoje, pranešė „Gazprom“ valdybos pirmininkas Aleksejus Mileris. Tokį nurodymą A. Mileris gavo iš šalies premjero Vladimiro Putino, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Dujų monopolijos vadovas taip pat pranešė, kad per kitus metus planuojama užbaigti visus projektavimo ir žvalgymo darbus jūrinėje dujotiekio dalyje. A. Mileris pridūrė, kad jūrinė dalis yra 925 km ilgio. Sausumos dalies ilgis bus daugiau nei 2 tūkst. kilometrų.

REKLAMA

Anksčiau buvo skelbiama, kad dujotiekio statyba prasidės ne anksčiau kaip 2013 m pradžioje. Be to, gruodžio 27 d. A. Mileris pareiškė, kad „Pietų srauto“ likimas tiesiogiai priklauso nuo derybų su Ukraina. Vėliau jo žodžius „Gazprom“ paneigė.

„Pietų srauto“, kurio statybos tikslas - sumažinti Rusijos priklausomybę nuo kuro tranzito per Ukrainos teritoriją, bus tiesiamas Juodosios jūros dugnu iš Rusijos į Bulgariją, o vėliau bus padalytas į dvi atšakas. Viena jų drieksis per Graikiją į Italijos pietus, o kita – per Serbiją ir Vengriją į Austriją.

REKLAMA
REKLAMA

Tikslus dujotiekio maršrutas dar nenustatytas, nes kai kurios šalys dažnai keičia savo nuomonę apie dalyvavimo šiame projekte galimybę.

Gruodžio 28 d. Turkija pritarė dujotiekio statybai, taip pašalindama paskutinę kliūtį povandeninės dalies tiesimui.

„Nord Stream“ turėjo būti nutiestas iki 2015 metų, tačiau kol kas jo statyba nepradėta. Orientacinė vamzdyno, kurio pajėgumas sudaro 63 mlrd. kubinių metrų dujų, kaina siekia 15 mlrd. eurų, iš jų 10 mlrd. eurų bus skiriama jūrinei daliai, o 5 mlrd. – sausumai.

„Pietų srauto“ projekto dalyviai yra Rusijos „Gazprom“, Italijos „Eni“, Prancūzijos EDF ir Vokietijos „Wintershall“. Rusijos dujų monopolijai priklauso 50 proc. projekto akcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų