REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarąsias tris paras Šilutės aplinkosaugininkai dirbo ne tik dieną, bet ir naktį. Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės gyvosios gamtos aplinkos apsaugos inspekcijos darbuotojai organizavo reidus prie vėgėlių nerštaviečių. Jiems talkino Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Mėgėjiškos žūklės taisykles nuo gruodžio 15 d. iki sausio 15-osios, vėgėlių neršto metu, draudžiama gaudyti šias žuvis. Ne vienus metus Lietuvoje vėgėlės buvo veisiamos ir dirbtinai, tačiau jų išteklių nepagausėjo. Todėl natūralių išteklių apsauga yra bene vienintelė galimybė jiems gausinti. Vėgėlių nerštinės migracijos ir paties neršto metu žvejai mėgėjai jų sugaudavo gana didelius kiekius, todėl nuo 2006 metų tokia žvejyba uždrausta. Gamtos tyrimų centro atliekamų mokslinių tyrimų duomenimis, uždraudus vėgėles žvejoti per jų nerštą, šių žuvų ėmė gausėti.

REKLAMA

Tačiau pažeidėjai nepaiso jokių draudimų. Kaip sakė Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius Andrius Kairys, susirūpinimą kelia tai, kad žvejoti vėgėlių į jų nerštavietes traukia brakonieriai iš visos Lietuvos. Per šiuos reidus Šilutės aplinkosaugininkai sulaikė iš Vilniaus, Utenos, Mažeikių ir kitų vietovių atvykusius pažeidėjus.

Per tris naktis valstybinės aplinkos apsaugos kontrolės pareigūnai nustatė daugiau kaip tris dešimtis Mėgėjiškos žūklės taisyklių pažeidimų atvejų. Iš jų – 17 šiurkščių, kai žuvys buvo gaudomos draudžiamu užkabinamuoju būdu mėgėjiškais ir įvairiais savadarbiais žūklės įrankiais. Aplinkosaugininkai rado per du šimtus neteisėtai sugautų žuvų, todėl pažeidėjai turės sumokėti ne tik jiems skirtas administracines baudas, bet ir atlyginti gamtai padarytą 21 tūkst. litų žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų