REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalis pasaulio milijardierių užaugo skurdžiose šeimose ir tik dabar gali puikuotis milijardinėmis sąskaitomis bankuose bei aukštais reitingais žurnalo „Forbes“ sudaromuose turtingiausių verslininkų sąrašuose.

REKLAMA
REKLAMA

Nors sėkmę susikurti iš nieko yra be galo sudėtinga, portalo „Business Insider“ pristatomos 15 sėkmės istorijų įrodo, kad gyvenime įmanoma įveikti ten pačius sunkiausius išbandymus ir susikurti savo gerovę pačiam.

REKLAMA

Pirmos 8 sėkmės istorijos „Balsas.lt“ portale buvo aprašytos šeštadienį. Su jomis galite susipažinti čia.

Šiandien tęsiame pasakojimų ciklą ir pristatome antrąją sėkmės istorijų dalį.

9. Sheldonas Adelsonas, Las Vegaso viešbučių tinklo magnatas

Sheldonas Adelsonas (nuotr. SCANPIX)Sheldonas Adelsonas (nuotr. SCANPIX)

Sh. Adelsonas užaugo Masačiusetse (JAV), vieno kambario butą teko dalintis su tėvais ir trimis broliais, seserimis. Jo tėvas buvo lietuvių kilmės imigrantas vairuotojas, motina dirbo megzimo salone. Sulaukęs 12 metų būsimasis milijardierius pradėjo pardavinėti laikraščius, vėliau turėjo gėrimų ir užkandžių aparatų verslą. Savo jėgas būsimasis verslininkas išbandė keliose skirtingose srityse, pradedant nuo viešbučio tualetų reikmenų pakavimo iki NT sandorių tarpinikavimo. Jo suklestėjimo valanda atėjo tuomet, kai jis pradėjo organizuoti kompiuterių prekybos šou. Uždirbtus pinigus verslininkas investavo į nekilnojamąjį turtą, įsigydamas viešbučių tinklą ,,Sands Hotel&Casino„ ir pramogų kompleksą ,,The Venetian“.

REKLAMA
REKLAMA

10.Ingvaras Kampradas, prekybos tinklo IKEA įkūrėjas

 Ingvaras Kampradas (nuotr. SCANPIX) Ingvaras Kampradas (nuotr. SCANPIX)

I. Kampradas gimė mažame kaimelyje Švedijoje, augo ūkininkų šeimoje. Kaip sakoma, būsimasis verslininkas nuo mažens turėjo verslo gyslelę, nes Stokholme urmu pirkdavo degtukus ir juos parduodavo savo kaimynams. Vėliau savo prekybos asortimentą būsimasis milijardierius papildė žuvimi, kalėdinėmis dekoracijomis, pieštukais.

Nepasitenkinęs smulkia prekyba ir už gerą mokslą gavęs pinigų iš tėvo jis įkūrė prekybos paštu verslą, kuris peraugo į IKEA. Baldai tapo pagrindine kompanijos preke, o tai, kad juos gamino vietos gamintojai leido baldus pardavinėti pigiai. Anksčiau I. Kampradas buvo tituluojamas vienu turtingiausių pasaulio žmonių, šiandien jo turtas siekia 6 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

11. Romanas Abramovičius – našlaitis, brangią vestuvių dovaną pavertęs naftos imperija

R. Abromovičius (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)R. Abromovičius (nuotr. SCANPIX)

Kai tėvai mirė jam buvo vos ketveri, R. Abramovičių augino dėdė ir senelė. Verslininkui prasimušti padėjo brangi vestuvių dovana iš uošvių. Jis metė koledžą, kad galėtų užsiimti verslu, kuris prasidėjo plastikinių ančiukų pardavinėjimais iš buto Maskvoje.

1995 metais jis perėmė naftos kompanijos ,,Sibneft„ valdymą ir investavo į dar didesnius verslus, tokius kaip ,,Russian Aluminum“ ir plieno gamyklą ,,Evraz Group". Vėliau jis buvo apkaltintas nešvaria veikla – nuo kyšininkavimo iki nusikaltėlių gaujų finansavimo. Atrodo, kad toks negailestingumas milijonieriui atsipirko – dabar jam priklauso didžiausia jachta pasaulyje ir dar daugybė kitų prabangių dalykų.

REKLAMA

12. Richardas Desmondas gyveno kambaryje virš garažo, dabar valdo žiniasklaidos imeriją

Richardas Desmondas (getty image nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Richardas Desmondas (getty image nuotr.)

R. Desmondą po tėvų skyrybų užaugino jo motina. Jie gyveno kambarėlyje virš garažo. Jis metė mokyklą būdamas 14 metų ir tapo būgnininku, kad susimokėtų sąskaitas, dirbo rūbininku. Nors muzikinis talentas milijardų jam neatnešė, vėliau jis užsidirbo atidaręs kelias įrašų parduotuves. Jis taip pat leido pirmuosius savo žurnalus ,,International Musician„ ir ,,Recording World“. Šiandien jo imperijai priklauso tokie ženklai kaip ,,Penthouse„ ir ,,Ok!“

REKLAMA

13. J.K. Rowling gyveno iš pašalpų, kol nesukūrė verslo iš ,,Hario Poterio" knygų

J.K. Rowling (nuotr. SCANPIX)J.K. Rowling (nuotr. SCANPIX)

Prieš du dešimtmečius rašytoja išsiskyrė ir prižiūrėdama savo vaiką gyveno tik iš pašalpų. Pirmąją ,,Hario Poterio“ knygą ji rašė kavinėse, vaikštinėdama su dukra.

,,Hario Poterio“ prekės ženklas ir franšizė rašytojai sukrovė maždaug 1 mlrd. dolerių vertės turtą.

14. Samas Waltonas, prieš įkurdamas pasaulinį prekybos tinklą ,,Wal-Mart", melžė karves ir pardavinėjo žurnalus Oklahomoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Samas Waltonas (business insider.com nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Samas Waltonas  (business insider.com nuotr.)

Waltonai per Didžiąją depresiją ūkininkavo Oklahomoje. S. Waltonas šeimai prižiūrėdamas galvijus ir vežiodamas pieną pirkėjams. Jis taip pat vežiojo laikraščius ir prenumeruojamus žurnalus.

Būdamas 26-erių, baigė ekonomiką Misurio universitete ir vadovavo buities prekių parduotuvei. Už 5000 dolerių, kuriuos gavo už tarnavimą armijoje,  ir 20 tūkst. paskolą iš uošvio jis įsigijo ,,Ben Franklin„ parduotuvę Arkanzase. Vėliau bendrovė plėtėsi, buvo įkurti ,,Wall-Mart“ ir ,,Sam's Club" tinklai. Verslininkas mirė 1992 metais, palikdamas visą savo kompanijas vaikams.

REKLAMA

15. Oprah Winfrey sunkų gyvenimą pavertė įkvėpimu multimilijardinei imperijai

Oprah Winfrey, News Bridgepix nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Oprah Winfrey (News Bridgepix nuotr.)

Oprah pirmuosius šešerius savo gyvenimo metus gyveno su senele ir dėvėjo sukneles iš bulvių maišų. Būdama 13, po to kai ją seksualiai išnaudojo du šeimos nariai ir vienas pažįstamas, Oprah paspruko iš namų. Būdama 14 metų ji pagimdė, tačiau kūdikis mirė vos gimęs. Tačiau vėliau jos gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis. Ji gavo koledžo stipendiją, laimėjo grožio konkurse, kur ją atrado radijo prodiuseriai. Po Oprah vardu šiandien slepiasi didžiulė verslo imperija, ,,Forbes" duomenimis, ji verta 2,7 mlrd. dolerių.

15 sėkmės istorijų: kaip pasaulio milijardieriai susikrovė turtus (I dalis)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų