REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto savivaldybės įsteigta Bernardo Brazdžionio literatūros premija skirta rašytojui Petrui Palilioniui už knygą „Tautos šauklio balsai“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak miesto tarybos Kultūros ir meno komiteto pirmininko pavaduotojos Onos Nijolės Rudgalvienės, apdovanojimas atiteko autoriui, kuris labiausiai atitiko šiai premijai gauti numatytus kriterijus.

REKLAMA

„Apdovanojimas buvo skirtas lietuvybės, gimtosios kalbos, pilietiškumo tradicijas tęsiančiam Lietuvos autoriui už naują pastarųjų dvejų metų aukšto profesinio lygio knygą“, ‒ teigė O. N. Rudgalvienė.

B. Brazdžionio literatūros premiją šiais metais pretendavo gauti 3 autoriai. Be P. Palilionio, konkurse taip pat dalyvavo Algirdas Patackas (knyga „Pastogės Lietuva: pogrindžio, Sąjūdžio ir laisvės metų kronika“) ir Donaldas Kajokas („Kurčiam asiliukui“).

REKLAMA
REKLAMA

Premijos skyrimo komisija susipažino su paraiškomis, pateiktais kūriniais ir nusprendė, jog labiausiai premijos verta rašytojo P. Palilionio parengta knyga „Tautos šauklio balsai“, kurioje surinkta išsami medžiaga apie lietuvių klasiko B. Brazdžionio gyvenimą emigracijoje, kūrybą, ryšius su Lietuva ir viešnages gimtinėje.

Poetas, eseistas, vertėjas P. Palilionis gimė 1940 m. rugsėjo 6 d. Pabuojuose (Pasvalio r.). Šiuo metu P. Palilionis yra Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas. 2009 m. rašytojas buvo apdovanotas Kauno miesto savivaldybės kultūros ir meno premija už reikšmingą veiklą literatūros srityje. Kauno apskrities viršininko Garbės ženklą jis pelnė 2010-aisiais už ilgametę ir reikšmingą kultūrinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų