REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos televizijos laida „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“ toliau kelia diskusijas Lietuvos televizijos ir radijo taryboje.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios laidos transliavimo be LRT tarybos pritarimo radijo ir televizijos generaliniam direktoriui Kęstučiui Petrauskiui pareikštas papeikimas. Tačiau, ką toliau daryti su laida, LRT taryba nesusitarė, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA

Už sprendimą skirti LRT vadovui papeikimą balsavo 7 iš dešimties posėdyje dalyvavusių LRT tarybos narių. Iš pradžių taryba balsavo ir dėl nepasitikėjimo direktoriumi, tačiau pritrūko balsų tam, kad būtų priimtas sprendimas. Nušalinti LRT generalinį direktorių reikia 8 balsų.

Pagal įstatymą, reikia mažiausiai septynių iš dvylikos tarybos narių balsų, kad tarybos sprendimai būtų priimti.

K. Petrauskis jam pareikštus kaltinimus neigia ir sako, jog taryba balsuodama pamiršta savo funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Mane nustebino ta susiformavusi grupė taryboje, kuri, siekdama savo tikslų, nežinau, kokių – savo asmeninių ar politinių, norėdama pakeisti generalinį direktorių politiškai jiems labiau priimtinu, taip susicementavo ir nekreipia dėmesio į LRT interesus. Šiaip jie yra deleguoti tam, kad jie gintų šios įstaigos interesus“, – sakė K. Petrauskis.

Taryba vieningai nesutarė ir kitame balsavime – dėl pačios laidos. Vieni sakė, kad praėjusi laida jiems patiko gera gyva muzika, kiti tai vadino komercinio transliuotojo mėgdžiojimu. Balsuojant dėl laidos „Iššūkis žvaigždėms“ įtraukimo į tinklelį, penki tarybos nariai pasisakė už, keturi: D.Vilytė, R.Sakadolskis, G.Ilgūnas, S.Vosylius – prieš ir E.Ganusauskas susilaikė. Todėl, vadovaujantis įstatymu, laidos transliavimui pritarta nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarybos pirmininkas Romas Pakalnis tokį tarybos balsavimą pavadino kvailu.

„Vertinu blogai ne todėl, kad nepriimtas sprendimas, o todėl, kad balsai pasiskirstė ir negalima išspręst pozityviai. Jeigu taryba sutaria vienbalsiai ar beveik vienbalsiai, kad tai netikusi laida, tai gerai, o jei nutaria atvirkščiai – tuomet reikia balsuoti. Turbūt čia įsižeidimų, ambicijų dalykai“, – Lietuvos radijui teigė R. Pakalnis. Anot jo, laida „Iššūkis žvaigždėms“ yra gera bei atlieka edukacinę funkciją.

Pasak K. Petrauskio, laida „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“ kitą šeštadienį vėl pasirodys ekrane.

Taryboje iš viso yra dvylika narių. Posėdyje nedalyvavo du.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų