REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įžengus į naujuosius metus įpusėjo ir krepšinio sezonas. Portalas Balsas.lt pasidomėjo, kurie lietuviai šį sezoną Eurolygos turnyre geriausiai gynė užsienio komandų garbę.

REKLAMA
REKLAMA

9. Darius Songaila

Stambulo „Galatasaray“ klubui atstovaujantis Lietuvos rinktinės puolėjas Darius Songaila kol kas aikštelėje neblizga. Krepšininko pasirodymas yra prasčiausias iš visų Eurolygoje žaidžiančių lietuvių. Vis dėlto, puolėjas dar turės progą pagerinti savo žaidimą, mat Stambulo komanda rungsis Eurolygos „Top 16“ etape.

REKLAMA

Per rungtynes: 6,4 taško; 2,9 atkovoto kamuolio; 0,3 rezultatyvaus perdavimo; 2,9 naudingumo balo; 15 min. aikštelėje.

8. Šarūnas Jasikevičius

Viena didžiausių Lietuvos krepšinio žvaigždžių Šarūnas Jasikevičius gina Eurolygos čempionų Atėnų „Panathinaikos“ garbę. Komanda gana lengvai pateko į Eurolygos „Top 16“ etapą, tačiau įžaidėjas prie pergalių prisidėjo kukliai. Rezultatyvių perdavimų meistras nepasižymėjo ir savo stichijoje – per rungtynes Š. Jasikevičius atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo, o aikštelėje praleidžia tik po 12 minučių.

REKLAMA
REKLAMA

Per rungtynes: 6 taškai; 1,3 atkovoto kamuolio; 1,8 rezultatyvaus perdavimo; 4,4 naudingumo balo; 12 min. aikštelėje.

7. Darjušas Lavrinovičius

Maskvos CSKA marškinėlius vilkintis lietuvis jau turi bilietą į „Top 16“ etapą. Jo komanda tapo grupės lydere ir nepaliko vilties kitoms ekipoms. Vis dėlto, geram D. Lavrinovičiaus pasirodymui Eurolygoje sutrukdė ir traumos. Krepšininkas rungtyniavo tik pusėje komandos sužaistų rungtynių. Dėl nugaros skausmų kitą dalį puolėjui teko praleisti ant suolelio. Tačiau sezono pradžia krepšininkui buvo puiki – pirmose Eurolygos rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ jis pelnė 12 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per rungtynes: 6,4 taško; 3,6 atkovoto kamuolio; 0,4 rezultatyvaus perdavimo; 4,6 naudingumo balo; 17 min. aikštelėje.

6. Ramūnas Šiškauskas

Dar vienas lietuvis, rungtyniaujantis Maskvos CSKA ekipoje. Ilgametis Rusijos klubo žaidėjas pasižymėjo stabiliu žaidimu ir kiekvienose rungtynėse prie komandos pergalės prisidėdavo panašiu taškų skaičiumi. Galbūt dėl to R. Šiškauskas užsitarnavo trenerio, taip pat lietuvio Jono Kazlausko pasitikėjimą ir per rungtynes aikštelėje praleisdavo po 23 minutes.

Per rungtynes: 7,3 taško; 2,4 atkovoto kamuolio; 0,8 rezultatyvaus perdavimo; 5,5 naudingumo balo; 23 min. aikštelėje.

REKLAMA

5. Martynas Gecevičius

Pirmas sezonas, kai M. Gecevičius užsivilko užsienio komandos marškinėlius ir nusprendė paragauti legionieriaus duonos.  Žymus klubas privertė gynėją pamiršti lyderio rolę, kurią turėjo Vilniaus ekipoje, ir imtis antraplanio vaidmens. M. Gecevičius patenka į taikliausių snaiperių Eurolygoje 50-uką – tritaškius meta   41 proc. taiklumu. Lietuvio atstovaujamas Pirėjo „Olympiacos“ klubas užėmė pirmą vietą grupėje ir žengė į „Top 16“ etapą, taigi M. Gecevičius dar turės progų bombarduoti varžovų krepšį tolimais metimais.

REKLAMA

Per rungtynes: 6,8 taško; 1,2 atkovoto kamuolio; 0,9 rezultatyvaus perdavimo; 6,3 naudingumo balo; 18 min. aikštelėje.

4. Martynas Pocius

Madrido „Real“ žvaigždžių apsuptyje rungtyniaujantis puolėjas Martynas Pocius padėjo komandai iškovoti ne vieną pergalę ir prasibrauti į Eurolygos „Top 16“ etapą. Krepšininko blokai ir įspūdingi dėjimai buvo patekę į gražiausių Eurolygos savaitės epizodų dešimtukus. Geriausias rungtynes lietuvis sužaidė su „Spirou“ klubu  – tuomet pelnė 20 taškų.

Per rungtynes: 8 taškai; 1,8 atkovoto kamuolio; 1,1 rezultatyvaus perdavimo; 7,4 naudingumo balo; 14 min. aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Kšyštofas Lavrinovičius

Sienos „Montepaschi“ garbę ginantis krepšininkas taip pat negalėjo kovoti visose rungtynėse.  Puolėjui buvo atlikta nugaros operacija. Nepaisant to, kol galėjo padėti komandai, K. Lavrinovičius tai darė puikiai. Jis buvo vienas rezultatyviausių Sienos ekipos krepšininkų. Tiesa, puolėjas dar galės padėti komandai, nes ši ir toliau tęs kovas Eurolygos „Top 16“ etape.

Per rungtynes: 9,5 taško; 5,3 atkovoto kamuolio; 1,8 rezultatyvaus perdavimo; 11,5 naudingumo balo; 23 min. aikštelėje.

REKLAMA

2. Donatas Motiejūnas

Jaunasis Lietuvos krepšinio talentas D. Motiejūnas šį sezoną buvo vienas geriausių lietuvių Eurolygoje. Bet to jo komandos pergalei neužteko. Puolėjo pasirodymas Eurolygoje baigtas, mat Tomo Pačėso treniruojama „Asseco Prokom“ ekipa užėmė penktą vietą D grupėje ir neprasibrovė į „Top 16“ etapą. Jaunasis krepšininkas buvo antroje vietoje visoje Eurolygoje pagal atkovotus kamuolius. Jis atkovojo po 7,9 kamuolio per rungtynes, geresnį pasiekimą pademonstravo tik serbų talentas Milanas Macvanas.

Per rungtynes: 12,5 taško; 7,9 atkovoto kamuolio; 0,9 rezultatyvaus perdavimo; 13,7 naudingumo balo; 31 min. aikštelėje.

REKLAMA

1. Rimantas Kaukėnas

Geriausiai Eurolygoje šį sezoną žaidęs lietuvis patyrė skaudžią traumą ir baigė pasirodymą turnyre. R. Kaukėnas užėmė 15 vietą Eurolygoje pagal rezultatyvumą,  17 pagal naudingumą, patenka į 50-uką daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekančių žaidėjų. R. Kaukėnas buvo vienas svarbiausių krepšininkų Sienos komandoje ir šis praradimas gali skaudžiai jai atsiliepti tolimesnėse kovose.

Per rungtynes: 14,5 taško; 2,2 atkovoto kamuolio; 2,5 rezultatyvaus perdavimo; 15,3 naudingumo balo; 25 min. aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų