REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kitų metų įsigalėsiantis Piniginės socialinės paramos įstatymas, pagal kurį bus organizuojama socialinių pašalpų mokėjimas, kompensacijos už šildymą ir karštą vandenį ir kita parama nepasiturintiems gyventojams padės efektyviau paskirstyti pajamas ir paramą gauti tiems, kuriems ji labiausiai reikalinga, spaudos konferencijoje sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji tvarka įsigalios Akmenės, Šilalės, Panevėžio, Raseinių ir Radviliškio savivaldybėse.

„Naujasis įstatymas numato iki pusės metų palikti socialinę pašalpą pradėjusiam dirbti žmogui, bet šalia lengvatų bus ir griežtesnės sąlygos. Pavyzdžiui, jei žmogus deklaruos klaidingą informaciją apie savo gyvenimo sąlygas, jis socialinę paramą praras bent jau pusmečiui“, – sakė D. Jankauskas.

Ministro teigimu, nauju įstatymų esą turėtų būti užkirstas piktnaudžiavimas pašalpomis, kuomet asmuo gauna neoficialias pajamas ir jų nenurodo, arba nesiekia įsidarbinti, nors ir yra darbingas.

Įsigaliojus įstatymui bus lengviau pašalpą gauti nepasiturintiems gyventojams – nereikės pusę metų būti registruotiems Darbo biržoje, kad ją gautų.

REKLAMA

Piniginės socialinės paramos įstatymas, ministro teigimu, taip pat suteiks lengvatų ir jaunoms šeimoms.

„Jaunos šeimos, kurios nuomojasi gyvenamąjį būstą pagal dabar galiojančias įstatymo nuostatas, negali tikėtis kompensacijos už šildymą ir karštą vandenį. Pagal naują įstatymo redakciją, jeigu yra oficialiai sudaryta būsto nuomos sutartis ir atitinkamos, tokia kompensacija galės būti skiriama“, – kalbėjo D. Jankauskas.

Nuo kitų metų valstybės parama bus teikiama įgyvendinant du modelius – kaip valstybinė ir kaip perduota savivaldybėms (Akmenės, Šilalės, Panevėžio, Raseinių ir Radviliškio), kurios dalyvaus bandomajame projekte. Jei projektas pasiteisins, jis bus taikomas ir kitose savivaldybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų