REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažylės nuomonė jos likimą sprendžiantiems suaugusiesiems — neįdomi. Tokie pat neįdomūs teisėsaugininkams buvo ir D.Kedžio „Laiške į niekur“ išdėstyti iškrypėlius demaskuojantys mažos mergaitės žodžiai.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt neatsitiktinai šis laiškas, jau publikuotas knygoje apie D.Kedį, būtent dabar buvo atsiųstas „Respublikai“ ir kitoms redakcijoms su prašymu jį išspausdinti kaip apmokamą informaciją. Siuntėjas atsisakė, kad būtų paskelbti jo vardas ir pavardė.

REKLAMA

„Kas gilinosi į šią istoriją ir Drąsiaus laišką, tas suvokia, kokie baisūs dalykai čia dedasi, — sakė „Respublikai“ N.Venckienė. — Bylos nepabaigtos, mergaitė verkia, nenori pas motiną, o ją ten stumia bet kokia kaina! Tai ir įrodo, kad pedofilai Lietuvoje įsiveisę visur — aš tuo net neabejoju.“

N.Venckienė „Respublikai“ prisipažino, kad tą dieną, kai Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas paskelbė sprendimą, jog D.Kedžio dukrelė turi gyventi su motina, ji pasijutusi lygiai taip pat, kaip per brolio laidotuves. Kauno teisėjai nesuvokiamas kolegos iš Kėdainių siekis sprendimą vykdyti skubiai, net nelaukiant jo įsiteisėjimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Juk nė vienas teisėjas negali būti garantuotas, kad aukštesnės instancijos teismas nepriims priešingo sprendimo, — teigė „Respublikai“ N.Venckienė. — Kodėl nenorima laukti, kol mano skundą išnagrinės Panevėžio apygardos teismas? Čia dar kažkas yra tarp eilučių, ko mes nežinome“.

Lietuvoje dešimtys pedofilijos bylų ištiriamos operatyviai, nusikaltėliai būna nuteisiami. Tik D.Kedžio dukrelės byla teisėsaugai tapo neįveikiamu bastionu.

Ištrauka iš D.Kedžio laiško

„Trys mano vaiko apklausos apie jos seksualinio prievartavimo aplinkybes, kai įstatymas reglamentuoja vaiką apklausti ne daugiau kaip vieną kartą, mano mažametės dukros atlikta kompleksinė teismo psichiatrijos. Teismo psichologijos ekspertizė davusi kategorišką išvadą — dukra gali teisingai suvokti konkrečias reikšmingas bylai aplinkybes ir duoti apie tai parodymus. Padidėjęs polinkis fantazuoti jai nenustatytas, dešimt apklausose dalyvavusių psichologų, kurie nesugebėjo atskleisto vaiko „melo“, šioje teisinėje valstybėje nieko nereiškia“, rašo „Respublika“.

Ispanijoje tarsi kortų namelis griūva garsios rusų mafijos bylos, kuriose organizuotais nusikaltimais buvo kaltinami Tambovo gaujos vadeivos. Trys iš jų už užstatus ištrūko į laisvę. Plačiau apie tai, kaip nauji Rusijos mafiozai grįžta namo skaitykite 99 „Akistatos“ numeryje. Šiame numeryje taip pat rašoma kaip už barzdų mokestį buvo nupirkta Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų