REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad ir kaip įnirtingai savo artimiesiems aiškinote, jog šiais metais jums nereikia jokių dovanų, bet greičiausiai Kalėdų švenčių metu vis vien gavote jums ne itin tinkančių ar patinkančių daiktų. Nieko nepadarysi, juk Kalėdų senelis taip pat gali klysti. Internetinis puslapis „Guardian.co.uk“ pateikia keletą pasiūlymų, kaip būtų galima pasielgti su jums visiškai nereikalingomis dovanomis:

Kad ir kaip įnirtingai savo artimiesiems aiškinote, jog šiais metais jums nereikia jokių dovanų, bet greičiausiai Kalėdų švenčių metu vis vien gavote jums ne itin tinkančių ar patinkančių daiktų. Nieko nepadarysi, juk Kalėdų senelis taip pat gali klysti. Internetinis puslapis „Guardian.co.uk“ pateikia keletą pasiūlymų, kaip būtų galima pasielgti su jums visiškai nereikalingomis dovanomis:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sugrąžinkite dovaną parduotuvei

Jei įsigyta produkcija nėra brokuota, parduotuvės dažniausiai neįsipareigoja mainyti ar atgal priimti jūsų pirktų daiktų. Visgi daugelis prekybininkų greičiausiai sutiks priimti jūsų grąžinamą prekę. Be abejo, tam jums reikės pateikti pirkinio čekį. Svarbiausia nepamirškite, jog prekę grąžinti galite tik iki tam tikro laiko, tad jei jūsų gauta dovana jūsų visiškai netenkina, paskubėkite ją pristatyti atgal į parduotuvę.

REKLAMA

Visgi tikėtina, kad dovanojamas daiktas jums buvo įteiktas be pirkinio čekio. Tuomet galite paprašyti, jog dovaną įteikęs asmuo jums „padovanotų“ ir patį pirkinio čekį. Be to, kai kurios parduotuvės, pavyzdžiui, „Marks & Spencer“ pirkinius atgal priima ir be čekio.

Jei dovana pirkta internetu, tiesiog išsiųskite ją atgal

Internetinė prekyba pastaruoju metu tampa virs populiaresnė, tad visai tikėtina, kad jūsų dovana buvo pirkta internetu. Gali būti, jog prekė buvo įsigyta iš internetinės parduotuvės, turinčios ir savo įprastas prekyvietes mieste. Tuomet dovaną galėtumėte sugrąžinti tiesiog į artimiausią jūsų mieste esantį tokios parduotuvės skyrių.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios internetu prekiaujančios parduotuvės, tokios kaip „Debenhams“ ir „John Lewis“, leidžia pirkinio grąžinimo formalumus sutvarkyti internetu ir nepatikusį daiktą tiesiog išsiųsti atgal. Vietoj pirkinio čekio, tokiu atveju jums prireiks prekės išsiuntimo kvito.

Reikia turėti omenyje, kad pirkinys greičiausiai buvo atliktas, atsiskaitant pavedimu, o ne grynaisiais pinigais. Tad pardavėjas, kuriam jūs norite grąžinti jums neįtikusią dovaną, veikiausiai norės pinigus už grąžinamą prekę pervesti į tą pačią sąskaitą, iš kurios buvo apmokėtas ir prekės įsigijimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, sunkumai gali iškilti, jei jums nepatikusi dovana buvo pirkta parduotuvėje, kuri užsiima išimtinai tik internetine prekyba. Tuomet jums prireiks žinoti konkrečias prekės užsakymo sąlygas. Jei tokių prekės užsakymą patvirtinančių duomenų neturite, galite paprašyti jų žmogaus, kuris jums pirko dovaną. Tokiu atveju gali užtekti netgi paprasčiausio elektroninio laiško, patvirtinančio užsakymo sandorį. Be abejo, visuomet atminkite, jog, grąžinant prekę, jums teks apmokėti ir prekės išsiuntimo atgal paslaugas.

Atiduokite savo dovaną labdarai

Jums nepriimtina dovana gali būti labai laukiama įvairių labdaros organizacijų. Daugelis jų tikrai apsidžiaugtų, jei nepatikusias knygas, žaidimus ar drabužius atiduotumėte būtent joms. Visgi kai kurios labdaros organizacijos (pavyzdžiui, britų „Oxfam“) nebūtinai sutiks priimti visus daiktus. Dažniausiai jos atsisako paimti elektroninius prietaisus ar greitai gendančius produktus.

REKLAMA

Parduokite savo dovaną

Vienam žmogui neįtikusi dovana kitam gali būti labiausiai trokštamas daiktas. Ir, be abejo, toks žmogus maloniai sutiks ją nusipirkti iš jūsų. Patogiausia tai atlikti naudojantis internetinės prekybos galimybėmis. Pavyzdžiui, „eBay“ ar „Amazon“ paslaugomis. Atminkite, jog norėdami pasiūlyti savo prekę pardavimui, turėsite susimokėti tam tikrą mokestį.

Kita vertus, yra ir tokių internetinės prekybos tinklalapių, kurie nereikalauja užsimokėti už daikto patalpinimą siūlomų prekių sąraše. Tokias paslaugas teikia „Gumtree“ ar „Preloved“ internetiniai puslapiai.

REKLAMA

Kita vertus, savo dovaną galite bandyti parduoti specializuotuose internetiniuose forumuose ir kituose tokias galimybes teikiančiuose internetiniuose puslapiuose.

Surenkite dovanų apsikeitimo vakarėlį

Tai juk puiki priežastis dar kartą susitikti su savo draugais. Pasikvieskite artimuosius ir liepkite jiems atsinešti savo nereikalingas dovanas. Galbūt kažkam iš tikrųjų patiks jums neįtikęs stalo įrankių rinkinys, o jus sužavės kieno nors „išbrokuotas“ šalikas. Dovanų keitimosi sąlygas nustatykite iš anksto, o jei po apsikeitimo vis vien liks niekieno nepriglaustų dovanėlių, jas galėsite atiduoti labdaros organizacijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsaugokite nepatikusią dovaną, o vėliau perdovanokite ją kita proga

Jūsų nesužavėjusį daiktą galite iš karto kam nors perdovanoti, palaukti kieno nors gimtadienio arba išsaugoti dovaną iki kitų Kalėdų. Svarbiausia nepamirškite, kas jums įteikė neįtikusią dovaną, jog vėliau nepasielgtumėte netaktiškai ir neįteiktumėte dovanos asmeniui, kuris ją jums ir padovanojo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų