REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Game of the Nation“ – tokiu ambicingu pavadinimu kuriamas naujas dokumentinis filmas apie Lietuvos krepšinį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai galėtų būti filmas apie nacionalinę krepšinio komandą, bet iš tikrųjų jis apima daug daugiau. Tai sugebėjimas išlikti ir būti tvirtam, išspręsti problemas, kurios netikėtai iškyla. Tai kvietimas nepasiduoti ir nenustoti tikėti kiekvienomis rungtynėmis, nes sėkmė ateis – anksčiau ar vėliau“, – pasakoja filmo kūrėjai.

REKLAMA

Anot jų, tai istorija ir apie Lietuvą – šalį, kurioje trys milijonai širdžių plaka vienu krepšinio ritmu. Šis filmas suteiks tautai vilties ir tikėjimo, kad rinktinė žais Londono olimpinėse žaidynėse. Žiūrovai pamatys Lietuvos krepšininkų pasirengimą didžiausiam sporto renginiui Lietuvoje – Europos krepšinio čempionatui, įtampą ir milžinišką spaudimą. „Trys milijonai vilčių – dvylikos krepšininkų rankose...“, – rašo organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentinė juosta buvo filmuojama keturiose šalyse – Ispanijoje, Turkijoje, Maskvoje ir Lietuvoje. Čia buvo įrašyti interviu su Lina Kleiza, Šarūnu Jasikevičiumi, Jonu Valančiūnu ir kitais krepšininkais. Beje, projekto kūrėjai tikisi, kad jų darbą pamatys ne tik lietuviai, bet ir visas pasaulis.

„Šitie bachūriukai visą pasirengimą buvo kartu su mumis ir manau, kad dokumentinis filmas išeis labai geras“, – juostos pristatyme kalba J. Valančiūnas. Tiesa, kad visas filmas pamatytų visą dienos šviesą, jo kūrėjai prašo pagalbos.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Geriausi 2011 metų krepšininkai – J. Valančiūnas ir R. Valentienė

Lietuva pralaimėjo: FIBA olimpinis atrankos turnyras vyks Venesueloje

„Eurobasket 2011“: geriausi Lietuvos krepšininkų pokštai ir „perliukai“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų