REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Skandalingasis Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas pareiškė, kad Jungtinės Valstijos galėjo sugalvoti būdą, kaip užkrėsti Lotynų Amerikos lyderius vėžiu. H. Chavezo apie tai prabilo po to, kai buvo paskelbta, kad Argentinos prezidentei Cristinai Kirchner diagnozuotas vėžys.

REKLAMA
REKLAMA

Toks pasisakymas yra pakankamai tipiškas kontroversiškam Venesuelos lyderiui, kuriam šių metų birželį buvo pašalintas auglys. Tiesa, H. Chavezas pažymėjo, kad nepateikia jokių konkrečių kaltinimų, o tik garsiai spekuliuoja.

REKLAMA

„Nebūtų keista, jei jie sukūrė specialią vėžio perdavimo technologiją, nors niekas apie tai nežino... Aš nežinau. Aš tik mąstau“, – pareiškė prezidentas. „Tačiau tai yra labai, labai, labai keista... Tai pakankamai sunku paaiškinti ir suvokti, įskaitant tikimybės taisykles.“

Pastaruoju metu H. Chavezui, C. Kirchner, Paragvajaus vadovui Fernando Lugo, Brazilijos vadovei Dilma Rousseff ir buvusiam Brazilijos lyderiui Luizui Ignacio Lula da Silvai visiems buvo diagnozuotas vėžys. Visi šie vadovai yra kairieji.

REKLAMA
REKLAMA

H. Chavezas teigia, kad kiti regiono lyderiai turėtų būti atsargesni, įskaitant savo sąjungininką Bolivijos prezidentą Evo Moralesą: „Mes turėsime pasirūpinti Evo“.

57 metų H. Chavezas kartu su buvusiu Kubos vadovu Fideliu Castro visada buvo vieni iš aršiausių Jungtinių Valstijų kritikų. H. Chavezas JAV vadina „Jankių imperija“, praneša Telegraph.

„Fidelis visada man sakė, kad aš saugočiausi: tie žmonės sukūrė specialią technologiją. Žiūrėk ką valgai, ką jie duoda tau valgyt... Mažyte adatėle jie suleis tau ką nors, ko tu nežinai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

H. Chavezas taip pat sukritikavo JAV ir Europos Sąjungos kritiką Rusijos parlamento rinkimams. Pasak jo, JAV tą patį planuoja ir Venesuelo prezidento rinkimų metu, kurie vyks kitais metais: „Jie bando destabilizuoti Rusiją, kuri yra branduolinė galia. Ta imperija yra išprotėjusi. Aš raginu ginkluotas pajėgas būti pasiruošusias. Nes mes neleisime Jankių imperijai destabilizuoti Venesuelos“.

Taip pat skaitykite:

Gydytojas: H. Chavezui liko gyventi dveji metai

Venesuelos prezidentas remia „brolius“ M. Gaddafį ir B. Assadą

H. Chavezas teigia atskleidęs sąmokslą jį nužudyti

H. Chavezas optimistiškas dėl savo sveikatos būklės

H. Chavezas pareikalavo, kad Britanija Venesuelai grąžintų 99 tonas aukso

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų