REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagal tai, ką šiais metais buvo galima pasiekti ir kas buvo pasiekta, Premjeras Andrius Kubilius teigia šių metų Vyriausybės veiklos rezultatus vertinąs ketvertu su minusu penkiabalėje sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Nesiimu labai tais pažymiais švaistytis, gal kiti turėtų parašyti, bet aš visad vertinu pagal tai, kaip man pačiam atrodo, ar mums pavyko pasiekti tai, ką turėjome pasiekti. Tai pagal pasiektus rezultatus aš penkių balų sistemoje rašyčiau keturis su minusu“, – ketvirtadienio rytą „Žinių radijui“ sakė Premjeras.

REKLAMA

Praėjusius metus A. Kubilius įvertino kaip „įvairius“. Jo teigimu, negalima visų metų įvardyti kaip labai sunkių – metų pradžia buvo labai optimistiška, augo tiek eksportas, tiek importas, tiek bendrasis vidaus produktas.

Antrojoje metų pusėje, pasak Premjero, dėl besikeičiančios tarptautinės padėties, euro zonos ekonomikos krizės iškilo daug problemų, teko keisti biudžetą, tačiau šį procesą Premjeras apibūdino kaip sėkmingą, ir metai, anot jo, buvo baigti pasiekus tai, ką ir reikėjo pasiekti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip didelį šiemet Vyriausybės nuveiktą darbą A. Kubilius įvardino pasiekimus energetikoje.

„Pavyko pasiekti tikrai gerų rezultatų siekiant svarbiausių strateginių tikslų – ir jungčių, ir atominės elektrinės, ir suskystintų dujų terminalo, ir apskritai integruojant mūsų visas energetikos sistemas į Vakarų Europos sistemas. Taigi energetika valosi, išsilaisvina, integruojasi, ir čia rezultatai yra svarbūs“, – sakė Premjeras.

Kalbėdamas apie svarbiausius metų įvykius Premjeras paminėjo ir SNORO krizę. Jis šią krizę apibūdino kaip „netikėtą išbandymą“ ir teigė, kad ir Lietuvos bankas, ir Seimas, ir Vyriausybė šį išbandymą atlaikė tikrai neblogai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų