REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba turėtų apsispręsti dėl kolumbariumų įrengimo kai kuriose miesto kapinėse. Siūloma kur tik įmanoma, juos kapinių pusėje „prilipdyti“ prie kapines juosiančių tvorų. Planuojama, jog pirmasis kolumbariumas mieste bus pastatytas iki kitų metų Vėlinių, ir taip bus iš dalies sumažinta šiuo metu ypač aktuali laidojimo vietų stygiaus problema Kaune.

REKLAMA
REKLAMA

Šįmet Kauno savivaldybės įmonei „Kapinių priežiūra“ atlikus studiją paaiškėjo, jog kolumbariumus būtų galima įrengti septyniose iš dvidešimt penkių miesto kapinių. Daugiausiai vietų – 1500 – galėtų atsirasti pirmosiose Romainių kapinėse. Dvigubai mažesni kolumbariumai – antrosiose Romainių ir Petrašiūnų kapinėse, 350 vietų – Karmėlavos kapinėse, o po 150 vietų turintys statiniai galėtų atsirasti Seniavos, Karių ir Eigulių kapinėse.

REKLAMA

Išankstiniais skaičiavimais, 100 vietų kolumbariumo įrengimas kainuotų apie 122 tūkst. litų. Manoma, geriausiai tiktų ir ilgiausiai tarnautų betono liejinio statiniai. Preliminariai skaičiuojama, kad viena vieta kolumbariume galėtų kainuoti apie 1 tūkst. litų (be PVM).

„Norisi, kad bent jau iki kitų Vėlinių Kaune atsirastų pirmasis kolumbariumas. Matome, kad didžiausias jų poreikis visų pirma yra Petrašiūnų kapinėse. Pirmasis kolumbariumas bus įrengtas už savivaldybės lėšas, o kiti gali būti ir privatūs“ – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų