REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Portalo Balsas.lt skaitytoja Ramunė M. informavo pastebėjusi, kad pastaruoju metu pačiame Vilniaus centre – prie Katedros aikštės ir greta esančiose gatvėse – pavakare nebūna apšvietimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Kelis kartus nuo lapkričio pabaigos vakare teko važiuoti pro Katedros aikštę bei Sereikiškių parką ir Šv. Onos bažnyčią. Pastebėjau, kad visas tas kvartalas apie 17 val., kai jau gana  tamsu, neapšviestas. Kas tai – gedimas ar taupymas? Kodėl vilniečiai turi vaikščioti ir važinėti tamsoje?“, – klausia ji.

REKLAMA

(papildyta  12:26 val.)

Katedros aikštėje Naujųjų metų naktį bus tamsu?

Vilniaus miesto savivaldybė neatmeta, kad Katedros aikštėje tamsu gali būti ir Naujųjų metų naktį.

„Iš anksto atsiprašome vilniečių, jei Naujųjų metų naktį „Vilniaus pilių direkcija“ staiga nuspręs, kad Katedros aikštė nebus apšviesta. Jau nuo 2006 m. ne kartą kreipėmės į Vyriausybę ir Kultūros ministeriją, kad VĮ „Vilniaus pilių direkcija“ vykdytų įstaigai pavestas funkcijas ir prižiūrėtų Katedros teritoriją, nes svarbus traukos objektas negali būti apleistas ir paliktas likimo valiai“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai cituojamas Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešime teigiama, kad dėl to, jog „Vilniaus pilių direkcija“ nuo gruodžio 31 d. žada nutraukti Katedros aikštės apšvietimą ir nebesirūpinti aikštės priežiūra, Vilniaus miesto savivaldybė dar kartą kreipiasi į premjerą A. Kubilių ir  kultūros ministrą A. Gelūną.

Rūpintis Katedros aikšte „Vilniaus pilių direkcijai“ yra pavedusi Vyriausybė.

„Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1994 m. lapkričio 18 d. nutarimu Nr.1155, 1995 m. balandžio 21 d. nutarimu Nr. 572, Lietuvos Respublikos statybos ir urbanistikos ministerijos 1995 m. kovo 31 d. įsakymu Nr. 87, Vilniaus miesto savivaldybė nuo 1996 m. kovo 1 d.  perdavė Katedros aikštės eksploatavimo darbus valstybės įmonei „Vilniaus pilių direkcija“, kuri nuo 1996 m. organizuoja Katedros aikštės eksploatavimo, tame tarpe teritorijos priežiūros ir apšvietimo, darbus“, – Balsas.lt informavo Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sostinės savivaldybė taip pat informuoja, kad ne kartą kreipėsi į Vyriausybę ir Kultūros ministeriją, siūlydama Katedros aikštės priežiūrą perduoti Vilniaus miesto savivaldybei.

- -  - - - - - - -

Atsakyti į šiuos Raamunės M. klausimus paprašėme Vilniaus miesto savivaldybės.

„Gatvės apšvietimu rūpinasi Vilniaus miesto savivaldybė.  Gatvėje ir šalia Sereikiškių iki Onos bažnyčios šviesos išjungiamos „Stebuklingos Kalėdos. 4D pasaka“ metu, pasibaigus pasakai šviesos vėl įjungiamos“, –  Balsas.lt teigė Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas Algirdas Šešelgis.

REKLAMA

Jis patikslino, kad „Stebuklingos Kalėdos“ vyksta gruodžio 25, 26, 27, 28, 29, 30 d. , po tris seansus per dieną (17 val., 18val. 20min. ir 20val.) Pasakos trukmė – septynios minutės.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai taip pat pažadėjo patikslinti, ar pastaruoju  metu šioje sostinės dalyje buvo užfiksuota kokių nors gedimų, dėl kurių miesto centras galėjo būti neapšviestas.

Katedros aikštės apšvietimu rūpinasi kiti

Balsas.lt žurnalistams pasiteiravus, kas atsakingas už Katedros aikštės apšvietimą,  savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius informavo:

REKLAMA

„Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu bei  Lietuvos Respublikos statybos ir urbanistikos ministerijos įsakymu (nurodyti šių dokumentų numeriai ir datos – red. past.) Vilniaus miesto savivaldybė nuo 1996 m. kovo 1 d.  perdavė Katedros aikštės eksploatavimo darbus valstybės įmonei „Vilniaus pilių direkcija“, kuri nuo 1996 metų organizuoja Katedros aikštės eksploatavimo, tame tarpe teritorijos priežiūros ir apšvietimo, darbus“.

Paprašyti patikslinti teritorijos, kurioje gatvių apšvietimu rūpinasi minėta įstaiga, ribas, Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų  ryšių skyriaus specialistai teigė:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Valstybės įmonės Registrų centro duomenimis, Vilniaus pilių jungtinio komplekso teritorija, užimanti 51,0741 ha (ribojama T. Vrublevskio, Arsenalo, T. Kosciuškos, Olandų, Krivių, Barboros Radvilaitės ir Šventaragio gatvių) nuo 2011 m. birželio 7 d. valstybinės žemės patikėjimo teise perduota valdyti Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijai“.

Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijos  atstovė spaudai Gražina Paukštienė Balsas.lt telefonu patvirtino, kad teritorijos apšvietimu rūpinasi ne jie, o valstybės įmonė „Vilniaus pilių direkcija“.

Tačiau „Vilniaus pilių direkcijai“ trečiadienio vakarą prisiskambinti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų