REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkija davė Rusijai oficialų leidimą tiesti „Pietų srauto“ gamtinių dujų dujotiekį per savo teritoriją, trečiadienį pareiškė Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, informuoja AFP, „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau padėkoti Turkijai už jos sprendimą leisti „Gazprom“ tiesti „Pietų srauto“ dujotiekį per Turkijos ekonominę zoną“, – susitikimo su Turkijos energetikos ministru Taneriu Yildizu metu sakė V. Putinas.

REKLAMA

V. Putinas pažymėjo, kad šis susitarimas padės užtikrinti stabilų energijos tiekimą į Europos rinką. Anot jo, Rusija ir Turkija taip pat susitarė pratęsti dvi ilgalaikes dujų tiekimo sutartis iki 2021 ir 2025 metų.

Dujotiekis „Pietų srautas“ sujungs Rusiją ir Pietų bei Vidurio Europos šalis. Dujotiekį ketinama tiesti iki Bulgarijos Juodosios jūros dugnu. Vėliau viena dujotiekio atšaka eis per Graikiją iki Italijos pietinės dalies, o antroji – per Serbiją ir Vengriją iki Austrijos. Numatoma, kad dujotiekio pajėgumas sieks iki 63 mlrd. kubinių metrų dujų per metus. „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris teigia, kad komercinis dujų tiekimas per „Pietų srautą“ bus pradėtas 2015 metų pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų