REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujametį vakarą LNK savo elegantiškojo šokių projekto „Kviečiu šokti“ superfinalą transliuos HD formatu. Žiūrovai išvys penkiskart raiškesnį vaizdą, o tai visų pirma - didelis išbandymas grimo meistrams ir kostiumų dailininkams.  HD transliacijoje svarbi tampa kiekviena detalė.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia HD transliacijai reikalingos specialios grimo priemonės.  Grimo sluoksnis turi kur kas plonesnis nei įprastai televizijoje, o makiažas – ne toks ryškus. Mūsų šokėjai – jauni žmonės, todėl jų grožis HD transliacijoje atsiskleis ir taip, čia nebus reikalingas storas grimo sluoksnis“, - pasakoja LNK grimo meistrė Zoja Vyliaudienė.  Paskutinius grimo potėpius grimuotojos atliks prieš pat finalą, kai bandomieji transliacijos vaizdai atsidurs ekranuose, kuriuose bus galima įvertinti šokėjų, vedėjų ir komisijos narių grimą HD formatu.

REKLAMA

Iš Estijos specialiai „Kviečiu šokti“ transliacijai atvyks net dvi kilnojamosios televizijos stotys. Viena jų yra rekordinio dydžio – 18 metrų ilgio ir penkių metrų pločio, o tai yra du kartus didesnė nei įprastos KTS Lietuvoje.

„Mes vienu metu transliuosime dviem formatais – įprastuoju ir HD, nes ne visi žiūrovai kol kas Lietuvoje turi galimybę žiūrėti HD. Primenu, kad specialų LNK HD kanalą matys tie, kurie namuose gali matyti skaitmeninę eterinę televiziją. Jei namuose – kabelinė televizija, apie HD transliacijos galimybes reikia teirautis savo kabelinės televizijos operatoriaus. Žinau, kad kai kurios kabelinės televizijos jau pasirengė LNK HD transliacijai“, - sako LNK technikos direktorius Ričardas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jau dabar veikia specialus DVB-T1ST kanalas su testine lentele, kurioje pranešama, jog šiuo kanalu vyks bandomoji HD transliacija.

Finalinis „Kviečiu šokti“ vakaras naujametę naktį bus filmuojamas šešiomis Full HD kameromis, prie tiesioginės transliacijos dirbs bendra lietuvių ir estų komanda.

„Kviečiu šokti“ superfinalas gruodžio 31-ąją prasidės 18 valandą. Ant parketo dėl nugalėtojų vardo stos penkios poros –  Irūna Puzaraitė ir Rimvydas Černajus, Karolina Liukaitytė ir Dainius Dimša, Irena Starošaitė ir Andrius Greblikas, Erika Vitulskienė ir Andrius Butkus, Donatas Bakėjus ir Ernesta Balčiūnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šokėjai repetuoja net po du pasirodymus, superfinalo metu jie žiūrovams padovanos po dvi siuitas – Lotynų Amerikos ir klasikinių šokių. Joms pasiruošti reikėjo net dviejų savaičių, nes siuitos truks po keturias minutes. Į jas šokėjai sudės gražiausia ir įspūdingiausia, ką išmoko šokių aikštelėje“, - pasakoja „Kviečiu šokti“ prodiuserė Indrė Zelbaitė - Ciesiūnienė.

Finalinėms siuitoms šokėjai rinkosi pačias skirtingiausias temas – nuo improvizacijų Šuriko tema iki dedikacijos kritusiems už Lietuvos laisvę. Nuo „Queen“ iki savos kūrybos dainų.

REKLAMA

Beje, apie dainas. Superfinalas nebūtų superfinalas ir naujametė naktis nebūtų naujametė, jei ne staigmenos ir siurprizai. „Kur šokiai, ten ir dainos. Uždainuos net tie, kurie nedainuoja. Bus labai netikėtų pasirodymų“,  - žada „Kviečiu šokti“ vedėjas Rolandas Vilkončius.

„Kviečiu šokti“ superfinalo supertransliaciją likus valandai iki Naujųjų metų vainikuos nugalėtojų paskelbimas. Pirmosios vietos laimėtojams atiteks 20 tūkstančių litų prizas ir kelionė į Izraelį, antrosios vietos – dešimt tūkstančių litų, o trečiosios prizinės vietos laimėtojai dovanų gaus kelionę į Izraelį.

LNK „Kviečiu šokti“ superfinalo transliacija bus pirmoji lietuviška TV programa, parodyta HD formatu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų