REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šventinės dienos išsiskyrė ne vien įvykių, į kuriuos teko vykti policijos pareigūnams, gausa, bet ir itin slidžiomis gatvėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Kūčios ir Kalėdos ne vienam žmogui virto nemenku išbandymu, o kai kuriems šventes teko sutikti ir ligoninėje.

REKLAMA

Kūčių dieną prasidėjus lijundrai, gatvės ir šaligatviai tapo slidūs it stiklas. Būtent šios dienos vakaras išsiskyrė traumų, ypač tarp pagyvenusių žmonių, gausa.

Medikai mano, kad tai susiję su lietuvių Kūčių papročiais. Pasak Respublikinės Panevėžio ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjos Jolantos Vokietienės, kai būna slidu darbo dienomis, daugiausia susižalojama prieš darbą ir po jo ir į medikus kreipiasi labai įvairaus amžiaus žmonės. Šiųmetės Kūčios išsiskyrė pagyvenusių traumuotų žmonių gausa.

REKLAMA
REKLAMA

„Per Kūčias tai krito į akis – žmonės greičiausiai vakare ėjo į pamaldas“, – sako vedėja.

Kadangi lijundra prasidėjo po pietų, kai kur greičiausiai nespėta ir pabarstyti šaligatvių, be to, gana greitai vėl formavosi naujas ledas.

Kentėjo galūnės

J. Vokietienės apgailestavimu, Panevėžyje traumų netrūko – lūžo kojos, rankos, netrūko ir išnirimų. Per visą šventinį savaitgalį sulaukta daugiau nei šimto slidžiose gatvėse susižalojusių žmonių. Vieni, suteikus pagalbą, išleisti gydytis į namus, kitus teko guldyti į ligoninę. Būta ir sunkiau sužeistų – kai kam prireikė net operacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dominavo įvairios galūnių traumos, susijusios su slidumu“, – sako Priėmimo skyriaus vedėja.

Išskyrus tai, kad susižalojo daug pagyvenusių žmonių, švenčių dienos niekuo nesiskyrė nuo kitų panašių slidžių žiemos dienų. Nors medikams teko suteikti pagalbą nukentėjusiesiems įvairiose avarijose, neblaiviems susižalojusiems asmenims, tačiau jų buvę ne daugiau kaip įprastai.

Kūčių dieną lijundrai nuslidinus kelius, netrūko ir eismo įvykių, kurių metu nuo kelio nuvažiavo automobiliai.

Biržų rajono Vabalninko miestelyje, aplinkkelyje, nuo kelio nuslydo lengvasis automobilis „Opel Omega“, kuriuo važiavo ir du mažamečiai vaikai. Automobilį ant kelio ištraukė atvykę ugniagesiai gelbėtojai. Biržų rajono Ramongalių kaime vykstant pas ligonį, nuo kelio nuslydo greitosios pagalbos automobilis. Jį iš griovio taip pat ištraukė ugniagesiai gelbėtojai.

REKLAMA

Darbo buvo daug

Nors šventinį savaitgalį mieste ypatingų įvykių neužfiksuota, tačiau policijos pareigūnams iškvietimų netrūko.

Panevėžio apskrities VPK Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Vinslovas sako, kad vien mieste per tris ne darbo dienas gauti 236 įvairūs pranešimai. Per tą laiką užregistruota penkiolika nusikalstamų veikų ir išaiškintos aštuonios, nustatyti keturi įtariamieji.

Pavyzdžiui, šventinį savaitgalį kažkam užkliuvo net penki panevėžiečių automobiliai – jiems buvo supjaustytos visos padangos. Policijos pareigūnai dėl šių įvykių pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA

Švenčių dienomis mieste apvogti du butai ir vienas namas. Žmonės nevengė važinėti ir išgėrę. Pasak V. Vinslovo, per tris dienas nustatyti 78 administracinės teisės pažeidėjai, iš jų kelių eismo taisykles buvo pažeidęs 61 asmuo. Be to, mieste nustatyti šeši neblaivūs vairuotojai. Tomis dienomis buvo užregistruota dešimt eismo įvykių, iš kurių viename, A. Jakšto gatvėje, abu vairuotojai buvo neblaivūs.

Viešose vietose pasirodė išgėrę arba vartojo alkoholį keturi asmenys. Į policijos komisariatus pristatyta 16-a asmenų, iš jų penki buvo neblaivūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Vinslovo teigimu, policijos pareigūnai mieste į įvairių įvykių vietas vyko 194 kartus: Kūčių dieną – 45, pirmąją Kalėdų dieną – 85, o antrąją – 64. Iš jų aštuoniolika kartų vykta aiškintis buitinių konfliktų. Trys smurtautojai uždaryti į areštinę.

Pasak Viešosios tvarkos biuro viršininko, 194 kartus vykti į vietą yra labai daug.

„Negalėčiau teigti, kad mieste buvo kažkokių išskirtinių įvykių, tačiau darbo policija turėjo“, – sako V. Vinslovas.

Daiva SAVICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų