REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrėjai rado saugumo spragą, kuri leidžia be šeimininko sutikimo valdyti GSM tinkle veikiančius telefonus per atstumą. Taip pat siųsti trumpąsias žinutes ir skambinti.

„Galima pasinaudoti GSM tinklo, kurį naudoja 80 proc. pasaulio mobiliųjų telefonų rinkos, technologijos spraga ir skambinti ar siųsti trumpasias žinutes į apgaulingus, itin didelius tarifus taikančius numerius“, - naujienų agentūrai„Reuters“ teigė Vokietijos„Security Research Labs“ vadovas Karstenas Nohlas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, per trumpą laiko tarpą galima gauti priėjimą prie „šimtų tūkstančių“ mobiliųjų telefonų. Tačiau K. Nohlas nesuteikė daugiau informacijos apie spragą nei kaip nuo jos apsisaugoti.

REKLAMA

Šią žinią pranešęs programišių konferencijoje Berlyne, saugumo ekspertas pastebėjo, kad nors ir neturėdami visos informacijos, programišiai trūkstamas grandis atkurs per mažiau nei keletą savaičių.

Pavojus gresia ir lietuviams, nes šalies mobiliojo ryšio operatoriai taip pat naudoja GSM tinklą.

Šis atakos tipas nėra naujas. Sukčiai sukuria fiktyvias paslaugas teikiančius trumpuosius ar ilgiuosius telefonų numerius, kuriais paskambinus ar išsiuntus trumpąją žinutę, nuo telefono savininko sąskaitos nurašoma nemenka pinigų suma.

Šiuo atveju didžiausią grėsmę kelia tai, kad sukčiai galės tai padaryti patys ir dideliu mastu. Mat šiuo metu tokios apgavystės yra paremtos žmonių nepastabumu ar išnaudojant telefonų programines spragas, tačiau tai nesuteikia priėjimo prie itin didelio kiekio telefonų naudotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų